Dr. OZ: alimente pentru un abdomen de invidiat

Publicat pe 03.12.2013 la 16:47 Actualizat pe 03.12.2013 la 17:22

Balonarea este o senzație foarte neplăcută. Nu este doar neconfortabilă din punct de vedere fizic, dar îți poate afecta și încrederea pe care o ai în tine. Dar de ce apare balonarea și cum poate fi prevenită? Dr. OZ îti explică ce este balonarea și cum poate fi prevenită sau tratată printr-o alimentație corectă.

Ea este cauzată de procesele naturale ce au loc în timpul digestiei ca urmare a acumulării de lichide sau gaze în corp. Cu toate acestea, balonarea nu este cauzată mereu de prea multe gaze, ci de modul în care corpul gestionează aceste gaze. Ea poate fi redusă însă prin câteva schimbări de alimentație sau stil de viață.

Orezul - anumite alimente, în special anumiți carbohidrați sunt fie nedigerabili sau doar parțial digerabili. Acestre alimente duc la acumularea de gaze și la balonare. Orezul și făina de orez pot fi înlocuitori buni pentru făina de grâu, porumb și cartofi. Orezul este complet digerat în intestinele subțiri și prezintă cele mai mici riscuri de balonare.

Banana - balonarea nu este mereu cauzată de gaze. Un conținut ridicat de sodiu poate fi de vină. În multe alimente procesate și mâncăruri servite la restaurante, sodiul atrage și reține apa în organism. Pe de altă parte, potasiul poate contra-balansa rolul sodiului în organism. Acest echilibru dintre potasiu și sodiu este important și pentru un nivel de lichide optim în organism. Dacă balonarea este rezultatul faptului că ieri ai mâncat ceva bogat în sodiu, mănâncă o banană la micul dejun.

Iaurt - în primul rând trebuie să alegi un iaurt care are culturi active. Consumul regulat de iaurt crește numarul bacteriile bune din tractul digestiv, iar acest lucru facilitează digestia și previne balonarea. Cea mai bună sursă este cea din iaurtul sărac în grăsimi. Dacă vrei ceva dulce, adaugă câteva felii de fructe proaspete în iaurt.

Castravetele - diuretic natural. Daca ești deja balonată, castravetele poate fi o foarte bună gustare. Conținutul ridicat de apă și fibre îl face ușor de digerat. În plus, este un aliment ușor ce te ajută să fii în formă.

Papaya - un studiu din 2009 a arătat că papaya în stare crudă conține o substanță albă, lăptoasă numită papaină. Când este copt, fructul acționează ca un laxativ și ajută la o mai bună digestie. Este ideal folosit într-un smoothie dimineața.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: alimente pentru un abdomen de invidiat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x