Dr. OZ: Cum să scapi de dependența de zahăr
Publicat pe 20.11.2013 la 13:40 Actualizat pe 20.11.2013 la 14:29
Dacă înghețata, prăjiturile și sucul sunt slăbiciunea ta cea mai mare, Dr. Oz îți dezvăluie moduri simple de a te debarasa de obiceiul unui consum excesiv de zahăr. Dacă nu poți sta departe de dulciuri, există un motiv. Când mănânci zahăr, se stimulează eliberarea de dopamină în creier, iar acest lucru te face să simți plăcere. Creierul recunoaște și se obișnuiește cu această senzație și după o vreme începi să tânjești după mai mult.
Se poate te sperie ideea că heroina, morfina și zahărul stimulează aceiași receptori din creier. Iar printre pericolele unui consum exagerat de zahăr nu se numără doar creșterea în greutate. Studii recente au stabilit o legătură evidentă între zahăr și riscul de leziuni renale, boli de inima și chiar cancer.
Adaugă fructe la mesele tale
Prin adăugarea de alimente dulci naturale în meniul tău, cum ar fi fructe întregi și uscate, poți păcăli papilele gustative să creadă că au parte de dulciuri - îți satisfaci astfel pofta înainte de a-ți dori un desert nesănătos. Încearcă să adaugi puțin gem de afine naturale în sandwich-ul cu pui sau curcan de la prânz. Sau taie un mango și adăugă-l la puiul la gratar. Ori poți adăuga o mână de stafide în orez. Foloseste-ți imaginația și îndulcește-ți meniul în mod natural!
Regula jumătate - și - jumătate a lui Dr. Oz
În cazul în care cele mai multe de zahăr provin din băuturi, cum ar fi sucuri naturale sau carbogazoase, diluează-le cu o jumătate de cană de apă. Acest lucru va reduce imediat aportul de zahăr la jumătate! Continuă să crești cantitatea de apă și să o reduci pe cea de suc în mod treptat pentru a reduce cantitatea de băuturi dulci pe care le consumi și în curând, nu-ți va mai dor de ele.
Unt de arahide plus ciocolată
Acest duo gustos îl va satisface chiar și pe cel mai mare pofticios de dulciuri. Topește un baton de ciocolată neagră și amestecă-l într-un borcan de unt de arahide organic. Se lasă înfrigider până când amestecul se răcește, iar aromele se întrepătrund. O lingură din acest amestec are 4,5 grame de zahăr. Compară acest lucru cu faptul că o bucățică de brownie conține 30 de grame de zahăr.