Dr. OZ: Cum să scapi de dependența de zahăr

Publicat pe 20.11.2013 la 13:40 Actualizat pe 20.11.2013 la 14:29

Dacă înghețata, prăjiturile și sucul sunt slăbiciunea ta cea mai mare, Dr. Oz îți dezvăluie moduri simple de a te debarasa de obiceiul unui consum excesiv de zahăr. Dacă nu poți sta departe de dulciuri, există un motiv. Când mănânci zahăr, se stimulează eliberarea de dopamină în creier, iar acest lucru te face să simți plăcere. Creierul recunoaște și se obișnuiește cu această senzație și după o vreme începi să tânjești după mai mult.

Se poate te sperie ideea că heroina, morfina și zahărul stimulează aceiași receptori din creier. Iar printre pericolele unui consum exagerat de zahăr nu se numără doar creșterea în greutate. Studii recente au stabilit o legătură evidentă între zahăr și riscul de leziuni renale, boli de inima și chiar cancer.

Adaugă fructe la mesele tale

Prin adăugarea de alimente dulci naturale în meniul tău, cum ar fi fructe întregi și uscate, poți păcăli papilele gustative să creadă că au parte de dulciuri - îți satisfaci astfel pofta înainte de a-ți dori un desert nesănătos. Încearcă să adaugi puțin gem de afine naturale în sandwich-ul cu pui sau curcan de la prânz. Sau taie un mango și adăugă-l la puiul la gratar. Ori poți adăuga o mână de stafide în orez. Foloseste-ți imaginația și îndulcește-ți meniul în mod natural!

Regula jumătate - și - jumătate a lui Dr. Oz

În cazul în care cele mai multe de zahăr provin din băuturi, cum ar fi sucuri naturale sau carbogazoase, diluează-le cu o jumătate de cană de apă. Acest lucru va reduce imediat aportul de zahăr la jumătate! Continuă să crești cantitatea de apă și să o reduci pe cea de suc în mod treptat pentru a reduce cantitatea de băuturi dulci pe care le consumi și în curând, nu-ți va mai dor de ele.

Unt de arahide plus ciocolată

Acest duo gustos îl va satisface chiar și pe cel mai mare pofticios de dulciuri. Topește un baton de ciocolată neagră și amestecă-l într-un borcan de unt de arahide organic. Se lasă înfrigider până când amestecul se răcește, iar aromele se întrepătrund. O lingură din acest amestec are 4,5 grame de zahăr. Compară acest lucru cu faptul că o bucățică de brownie conține 30 de grame de zahăr.

Foto: hepta.ro
În articolul

Dr. OZ: Cum să scapi de dependența de zahăr

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x