Dr. OZ: Discuți totul cu prietenele tale? Foarte bine: s-a demonstrat că este un obicei sănătos!

Publicat pe 11.12.2013 la 11:40 Actualizat pe 11.12.2013 la 12:22

Poate ai observat deja că atunci când ai o zi proastă, cea mai bună terapie este să discuți cu cineva și sa te descarci. Fie că este vorba despre un prieten, un specialist sau un străin dispus să te asculte, acest lucru funcționează cam de fiecare dată.

Beneficiile pe care le poate avea o conversație asupra sănătății reprezintă un efect bine-meritat asupra stării tale de sănătate. Ne dedicăm în jur de 30-40 la sută din timp ținându-i la curent pe alții în legătura cu ce se petrece în viața noastră: ce am făcut în weekend, cum a decurs întâlnirea de cu o seară înainte sau cine ne-a sunat cu zece minute în urmă.

Cunoaștem cu toții cel puțin o persoană care are tendința de a împărtăși poate prea multe celor din jur. Însă conform specialiștilor, acest lucru este sănătos. Conform unui studiu recent, a dezvălui anumite lucruri despre propria persoană activează partea creierului ce ține de crearea sentimentului de recompensă, ceea ce îmbunătățește starea de spirit și reduce nivelul de stres.

A face dezvăluiri despre tot ce ți se întâmplă poate crea dependență, iar studiul a scos la iveala faptul că oamenii sunt dispuși să renunțe chiar și la bani pentru a putea discuta despre propria persoană.

Experții sugerează și faptul că astfel de confesiuni oferă și alte avantaje: facilitează crearea de relații sociale cu alții, încurajează primirea de feed-back ce ajută la o mai bună cunoaștere de sine. Nevoia de a le povesti altora ce ni se întâmplă este o dovadă a faptului că omul este o ființă socială ce are nevoie de interacțiune.

Oferirea unui numar mare de detalii este cu atât mai importantă în cadrul unui consult medical. Persoanele care sunt obișnuite să vorbească prea mult au un avantaj atunci când vine vorba de sănătatea lor. Este important ca doctorul să fie la curent cu cele mai mărunte lucruri ce țin de sănătatea ta, să fie la curent cu anumite simptome sau obiceiuri pe care le ai. Uneori putem neglija exact lucrurile care ar putea indica ceva serios.

Foto: hepta.ro

În articolul

Dr. OZ: Discuți totul cu prietenele tale? Foarte bine: s-a demonstrat că este un obicei sănătos!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x