Dr. Oz explică diferențele: ciocolata sănătoasă versus ciocolata nesănătoasă
Publicat pe 18.11.2013 la 14:23 Actualizat pe 18.11.2013 la 15:17
Ciocolata conține antioxidanți naturali ce ajută la o bună circulație sangvină, reduc presiunea sangvină și scad riscul unui atac de inimă. Acești antioxidanți protejează pielea și de efectele nocive ale razelor UV. Mai mult, studiile au arătat că adulții care mănâncă puțină ciocolată de cinci ori pe săptămână au un indice de masă corporală mai scăzut decât cei care nu consumă ciocolată. Totodată, ciocolata este responsabilă si pentru scăderea nivelului de cortizol sau hormonul stresului.
Toate acestea indică faptul că ciocolata ne menține mai tineri, atât fizic cât și mental, prin faptul că ajută la controlarea presiunii sangvine, întârzie apariția ridurilor, dar ajută și la arderea grăsimilor.
Conform celor mai recente cercetări ce aparțin universității din Penn, cacaua reduce inflamațiile. Studiile au fost realizate deocamdată pe șoareci, însă dacă rezultatele sunt valabile și în cazul oamenilor, acest lucru ar însemna că o cană de ciocolată caldă pe zi ar ajuta la reducerea efectelor anumitor boli, cum ar fi diabetul. Însă nu este de ajuns să adaugi cacao într-o cană cu lapte, trebuie să știi ce ingrediente să alegi.
Așa da: alege o ciocolată neagră ce conține cel puțin 70% cacao pentru a te asigura că beneficiezi de un conținut ridcat de flavonoizi.
Așa nu: a alege orice fel de ciocolată de pe raft. O ciocolată cu lapte ce nu are un conținut ridicat de cacao este bogată în lapte și zahăr. Dacă acestea sunt primele două lucruri menționate pe lista de ingrediente, înseamnă că ciocolata este una nesănătoasă.
Așa da: limitează-te la a consuma câte o pătrățică de ciocolată pe zi după-amiaza sau ca un mini-desert seara.
Așa da: amestecă lapte degresat cu cacao naturală și fă o băutură cremoasă fără zahăr.
Iar ca un ultim sfat: bucură-te de fiecare bucățică de ciocolată neagră, savureaz-o și vei avea o stare de spirit mai bună!
Sursa: oprah.com