Dulciuri la micul dejun? Află cum poți slăbi mâncând ceea ce îți place!
Publicat pe 16.12.2013 la 08:53 Actualizat pe 16.12.2013 la 10:01
Curele de slăbire pot fi destul de chinuitoare, mai ales cele care au la bază o listă de alimente interzise. Exact atunci ceea ce nu ar trebui să mâncăm ne face mai mult cu ochiul. Dar lucrurile nu trebuie să stea așa. Găsește o modalitate de a-ți personaliza dieta și de a te bucura în continuare de ceea ce îți place, pentru că este posibil să slăbești și fără să te abții total de la ciocolată și prăjituri:
Dulciuri la micul dejun
Conform unui studiu al Universității Tel Aviv, persoanele care consumă un mic dejun bogat în carbohidrați și proteine urmat de un desert reușesc să slăbească mai ușor decât cei care își încep ziua cu ceva sărac în carbohidrați si zaharuri. Participanții care s-au rasfățat dimineața cu o bucată de ciocolată, o gogoașă sau o felie de tort au fost mai puțin flămânzi și pofticioși . La finalul a 8 luni de dietă ei au slabit în jur de 20 de kilograme, un număr impresionant mai ales în comparație cu cele aproape 5 kilograme pierdute de cei care au urmat o dietă mai drastică.
Supa
Nu știi ce să alegi la felul întâi? Alege o supă săracă în calorii în locul unei gustări pentru că astfel vei consuma cu până la 20% mai puține calorii la masă. Supa va potoli foame și te va face să mănânci mai puțin la felul 2.
Cereale și nuci
Nucile sunt greu de digerat pentru că sunt destul de dense. Drept rezultat, ele rămân în organism pentru mai mult timp și amână senzația de foame. Combină nucile cu o cantitate mică de carbohidrați, cum ar fi puțin unt de arahide sau o felie de pâine din cereale integrale. Carbohidrații îți oferă energie, iar nucile împiedică eliberarea ei imediată, astfel încât nivelul de zahăr din corp rămâne stabil.
Laptele
Un studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică a arătat faptul că cei care beau o cană și jumătate de lapte pe zi au pierdut de două ori mai mult în greutate decât cei care au consumat doar jumătate de cană. Motivul este acelă că băutorii de lapte au un nivel nai ridicat de vitamina D în organism, iar vitamina D este asociată cu pierderea în greutate. Orice deficiență nutrițională încetinește metabolismul și îngreunează scăderea în greutate.
Un sandviș făcut acasă
Persoanele care iar masa în oraș cel puțin o dată pe săptămână slăbesc mai greu decât cei care aduc mâncare de-acasă la muncă. Motivul este acela că în restaurante nu prea poți controla nici mărimea porției și nici ingredientele folosite. Nu înseamnă că acest lucru este valabil în cazul tuturor restaurantelor, dar că s-a observat o legătură destul de evidentă între cele două.
Ciocolata neagră
Este mult mai sățioasă decât ciocolata cu lapte. Conform unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga, persoanele care au consumat 100 de grame de ciocolată neagră și apoi au fost îndemnați să mănânce câtă pizza vor și pot, au mâncat cu 15% mai puțin decât atunci când au primit ciocolată cu lapte înainte de masă. Ei au declarat și că nu le-a mai fost la del de poftă de alimente dulci, sărate și grase.
Fructe
Fructele bogate în potasiu, cum ar fi pepenele galben, avocado, bananele acționează ca un diuretic natural ce ajută la eliminarea excesului de apă din organism.
Foto: hepta.ro