Dureri de spate la birou? Iata cum le poti combate!

Publicat pe 12.06.2019 la 15:04 Actualizat pe 12.06.2019 la 15:10

Statul pe scaun la birou pentru perioade lungi de timp poate determina dureri de spate serioase, ce pot degenera in adevarate probleme de sanatate.

Foto: pexels.com

Statul pe scaun la birou pentru perioade lungi de timp poate determina dureri de spate serioase, ce pot degenera in adevarate probleme de sanatate. Motivul principal este ca o pozitie statica, dar mai ales incorecta, care creste stresul la nivelul spatelui, al umerilor, bratelor si picioarelor poate adauga o presiune suplimentara pe sistemul muscular si pe coloana vertebrala. Atunci cand stai intr-un scaun de birou pentru ore bune, tendinta naturala a corpului este sa se lase in jos, iar aceasta postura poate extenua ligamentele vertebrale si poate tasa, in timp, discurile si structurile din jurul coloanei. Insa daca iti schimbi rutina si aplici sfaturile de mai jos cu strictete, ai sanse reale de a combate durerile de spate cauzate de activitatea sedentara.

Pozitia corecta la birou

In primul rand, este extrem de important sa cunosti pozitia corecta in care iti poti desfasura activitatea de birou, fara a aduce efecte nocive asupra sanatatii musculare si osoase a spatelui tau. Iata care sunt cele mai frecvente greseli referitoare la statul pe scaun:

Scaunele potrivite

Pozitia corecta la birou nu este singurul lucru de luat in considerare atunci cand durerile de spate iti dau de furca. Fie ca jobul tau presupune o munca de birou, in fata unui ecran, sau hobby-ul tau numarul 1 sunt jocurile pe calculator, scaunul pe care te asezi si din care uiti, adesea, sa te mai ridici, joaca un rol extrem de important. In acest sens, ai nevoie sa alegi un produs de calitate, care sa ii ofere spatelui tau sustinerea de care are nevoie, fara a fi nevoit sa se incordeze, dar care, de asemenea, are un sezut comod, care sa evite senzatia de amortire. Nu vei da niciodata gres daca optezi pentru scaune de gaming confortabile, care sunt proiectate cu obiectivul clar de a sustine in siguranta si confort spatele celor ce le folosesc.

Fa mai multa miscare!

Ultimul sfat pentru combaterea durerilor de spate cauzate de statul pe scaun este, poate, si cel mai simplu. Corpul uman nu este dedicat unei vieti sedentare, asa ca introdu mai multa miscare in rutina ta zilnica. Scapa de sticla de apa de pe birou si ridica-te la fiecare 30 minute - maxim o ora, pentru a te hidrata de la aparatul de pe hol. Cateva miscari realizate chiar de pe scaun pot ajuta structura spatelui sa indure o perioada mai lung de stat pe scaun. Ridica-ti bratele si roteste-le inainte si inapoi, intinde-ti muschii gatului si constientizeaza momentul in care postura ta se deformeaza, pentru a o putea corecta.

Statul la birou pentru mai multe ore, in fiecare zi, poate genera dureri musculare deranjante, ce pot da cale libera aparitiei unor probleme de sanatate serioase. Ia-ti cateva minute din fiecare ora in care sa te ocupi de postura ta, pentru ca muschii spatelui tau sa nu devina supratensionati, iar tu vei putea uita de durere!

În articolul

Dureri de spate la birou? Iata cum le poti combate!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x