Efectele sunt miraculoase! Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci trei ciuperci în fiecare zi
Publicat pe 26.11.2015 la 15:45 Actualizat pe 26.11.2015 la 15:50
Fiind alimente foarte sănătoase, ciupercile sunt căutate de vegetarieni, de cei care țin cure de slăbire și de un număr mare de consumatori în perioadele de post, având avantajul că pot fi găsite pe tot parcursul anului.
Fiind alimente foarte sănătoase, ciupercile sunt căutate de vegetarieni, de cei care țin cure de slăbire și de un număr mare de consumatori în perioadele de post, având avantajul că pot fi găsite pe tot parcursul anului.
Ciupercile sunt importante surse de fibre, vitaminele B1, B2, B3, B6 și minerale esențiale, între acestea numărându-se potasiu, magneziu, sodiu, cupru, fier și fosfor. Ciupercile sunt bogate și în antioxidanți.
O cană de ciuperci asigură organismului 50 de calorii din care acesta își poate extrage energia necesară. Această calitate le transformă într-un aliment de bază în curele de slăbire.
Fibrele din ciuperci joacă un rol deosebit de important în prevenirea constipației și reglarea sistemului digestiv. Ciupercile conțin amidon care, odată ajuns în sistemul digestiv, este transformat în hrană pentru bacteriile din colon, ajutând la menținerea unui intestin sănătos.