Efectul este miraculos! Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunţi la pâine
Publicat pe 07.07.2015 la 14:54 Actualizat pe 07.07.2015 la 15:03
Ştii deja că pâinea albă nu este benefică pentru organismul tău, dar nu poţi renunţa la ea orice ai face. Trebuie să ştii însă că acest aliment este responsabil pentru o serie de afecţiuni, unele dintre ele foarte grave.
Ştii deja că pâinea albă nu este benefică pentru organismul tău, dar nu poţi renunţa la ea orice ai face. Trebuie să ştii însă că acest aliment este responsabil pentru o serie de afecţiuni, unele dintre ele foarte grave. Iată, aşadar, ce se întâmplă în organismul tău dacă renunţi la dulciuri:
Slăbeşti
Sub orice formă, din orice tip de făină, fie albă sau integrală, consumul de pâine adaugă calorii goale, fără beneficii evidente în hrănirea organismului.
Ai mai multă energie
Carbohidraţii rafinaţi cresc brusc nivelul zahărului din sânge, însă apoi acesta scade la fel de rapid. Acest rollercoaster activează dependenţa în anumite zone ale creierului şi astfel apare starea de oboseală.
Ai o digestie mai bună
Grâul conţine lectine, mecanisme de autoapărare ale plantei împotriva dăunătorilor, care împiedică digestia completă şi produc daune importante la nivelul sistemului digestiv.
Scazi riscul apariţiei unor boli
În funcţie de tipul de pâine la care renunţi, pot creşte considerabil anumite riscuri. Studiile arată că un consum ridicat de pâine albă poate conduce la declanşarea problemelor la inimă şi chiar a diabetului de tip 2.