Este cea mai bogată legumă în antioxidanți! Cum o pregătești și cum te ajută

Publicat pe 13.07.2016 la 15:06 Actualizat pe 13.07.2016 la 15:14

Tot mai multe persoane renunţă la alimentaţia necorespunzătoare şi adoptă un stil de viaţă sănătos. În buătăria europeană, în topul alimentelor de bază recomandate pentru un regim alimentar adecvat se află lintea.

Tot mai multe persoane renunţă la alimentaţia necorespunzătoare şi adoptă un stil de viaţă sănătos. În bucătăria europeană, în topul alimentelor de bază recomandate pentru un regim alimentar adecvat se află lintea.


Lintea
este o sursă importantă de antioxidanţi care apără organismul de apariţia unor boli cardiovasculare, cancer sau boli de îmbătrânire.
Lintea conţine foarte multe minerale: fosfor, zinc, magneziu şi fier. Fosforul are un rol vital în menţinearea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge. Zincul accelerează cicatrizarea rănilor şi magneziul întăreşte sistemul imunitar.


De aseamena, lintea are un conţinut ridicat de vitamine, în special grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9). Vitamina B9 este indispensabilă femeilor însărcinate pentru că ajută la dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului. În plus, lintea sporeşte nievelul de energie al organismului, combate anemia şi creşte rezistenţa fizică la efort.


Indiferent de culoare, verde, roşie, portocalie, neagră sau maro, lintea se poate găti în mai multe sortimente şi necesită un timp redus de pregătire. Înainte de a se pune la fiert, trebuie spălată foarte bine. Se poate lăsa la înmuiat peste noapte şi boabele care plutesc se aruncă.
Supa de linte este gustoasă şi foarte uşpr de pregătit: lintea se fierbe, împreună cu legumele preferate, ca pentru orice supă, iar spre final, pentru un plus de gust, se poate adăuga puţin chimen sau coriandru. Se poate consuma şi în salată cu alte legume precum roşii, ardei sau broccoli.

În articolul

Este cea mai bogată legumă în antioxidanți! Cum o pregătești și cum te ajută

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă agitată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
a1.ro
Horoscop weekend 23- 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
as.ro
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
MediCOOL
Tipuri de aparate dentare. Prin ce se diferențiază, cum se întrețin și ce efecte au în organism
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
DeParinti
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți
MediCOOL
Legătura dintre acnee și sindromul ovarelor polichistice. Cum îți poate afecta pielea
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x