Este cea mai bogată legumă în antioxidanți! Cum o pregătești și cum te ajută

Publicat pe 13.07.2016 la 15:06 Actualizat pe 13.07.2016 la 15:14

Tot mai multe persoane renunţă la alimentaţia necorespunzătoare şi adoptă un stil de viaţă sănătos. În buătăria europeană, în topul alimentelor de bază recomandate pentru un regim alimentar adecvat se află lintea.

Tot mai multe persoane renunţă la alimentaţia necorespunzătoare şi adoptă un stil de viaţă sănătos. În bucătăria europeană, în topul alimentelor de bază recomandate pentru un regim alimentar adecvat se află lintea.


Lintea
este o sursă importantă de antioxidanţi care apără organismul de apariţia unor boli cardiovasculare, cancer sau boli de îmbătrânire.
Lintea conţine foarte multe minerale: fosfor, zinc, magneziu şi fier. Fosforul are un rol vital în menţinearea sănătăţii oaselor şi a dinţilor. Fierul este esenţial pentru transportul oxigenului în organism şi pentru formarea globulelor roşii în sânge. Zincul accelerează cicatrizarea rănilor şi magneziul întăreşte sistemul imunitar.


De aseamena, lintea are un conţinut ridicat de vitamine, în special grupul de vitamine B (B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8, B9). Vitamina B9 este indispensabilă femeilor însărcinate pentru că ajută la dezvoltarea sănătoasă a bebeluşului. În plus, lintea sporeşte nievelul de energie al organismului, combate anemia şi creşte rezistenţa fizică la efort.


Indiferent de culoare, verde, roşie, portocalie, neagră sau maro, lintea se poate găti în mai multe sortimente şi necesită un timp redus de pregătire. Înainte de a se pune la fiert, trebuie spălată foarte bine. Se poate lăsa la înmuiat peste noapte şi boabele care plutesc se aruncă.
Supa de linte este gustoasă şi foarte uşpr de pregătit: lintea se fierbe, împreună cu legumele preferate, ca pentru orice supă, iar spre final, pentru un plus de gust, se poate adăuga puţin chimen sau coriandru. Se poate consuma şi în salată cu alte legume precum roşii, ardei sau broccoli.

În articolul

Este cea mai bogată legumă în antioxidanți! Cum o pregătești și cum te ajută

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x