Fals său adevărat? Mâncarea organică se strică mai repede decât cealaltă
Publicat pe 21.02.2014 la 17:35 Actualizat pe 21.02.2014 la 17:39
Mâncarea organică nu are nici un fel de conservanţi şi nu este iradiată – două metode folosite pentru a opri bacteriile ce fac alimentele să se strice.
Mâncarea organică nu are nici un fel de conservanţi şi nu este iradiată – două metode folosite pentru a opri bacteriile ce fac alimentele să se strice.
Iradierea foloseşte o energie de tip microunde pentru a omorâ microorganismele.
Pasteurizarea omoară bacteriile potențial periculoase din lapte.
Ultrapasteurizarea omoară orice.
Mâncarea organică are mai multă Salmonella şi E-coli?
Fals! Chiar dacă mâncarea organică nu e iradiată, nu înseamnă că e mai puţin sigură.
Pe mâncarea organică nu se află mai multă Salmonela sau mai multe bacterii E-coli.
Mâncarea organică are un gust mai bun
Uneori da, uneori nu. Nu există o regulă. Deci, de ce unii oameni spun că pot facr diferenţa? Probabil că este vorba de perioada în care sunt consummate şi de factorul psihologic.
Fermele organice sunt mai bune pentru mediu
Adevărat! Ele nu folosesc produse chimice, de aceea sunt mai prietenoase.
Nu deversează chimicale în ape şi nu folosesc fertilizatori chimici, deci au multe bile albe.
Mâncarea organică este mai hrănitoare
Fals! Între 1958 şi 2008 au fost făcute mai multe studii cu privire la cantitatea de vitaminne, antioxidanţi şi alţi nutrienţi din mâncarea organică şi alimentele crescute convenţional.
În doar câteva s-au găsit diferenţe semnificative.
Mâncarea organică te ajută să slăbeşti
Fals! Nici un aliment organic nu te ajută să dai jos kilogramele acumulate.
Acest lucru se întâmplă cu ajutorul dietei şi a sportului.