Fereste-te de raceli in anotimpul rece!

Publicat pe 15.10.2010 la 11:20

Fereste-te de raceli in anotimpul rece!

De-a lungul vietii, un om sufera de circa 200 de raceli, care tin, in medie, noua zile. Raceala este cea mai comuna infectie din lume, unii oameni fiind mai afectati decat altii.

In ultimii zece ani, cercetatorii au reusit sa inteleaga ce anume cauzeaza racelile, ce efecte produc asupra organismului si cum sa le combatem.

Cercetatorul Jennifer Ackerman a reusit sa descopere adevarul despre raceli, dupa numeroase studii. Rezultatele sunt unele surprinzatoare si chiar ciudate.

Conform lui Ackerman, un sistem imunitar slabit nu te face mai vulnerabil - o raceala mai grea este semn ca sistemul tau imunitar este unul puternic, nu slab, asa cum crede toata lumea.

Mai bine de 30 de teste clinice au aratat ca vitamina C nu este un remediu pentru raceala si nici nu are efect prevenitv. De asemenea, nici renuntarea la consumul de alcool nu este o solutie, pentru ca un pahar sau doua pe zi de alcool pot preveni racelile. Este posibil ca alcoolul sa nu permita multiplicarea unui virus.

Urmatorul rezultat ii va uimi pe multi - raceala nu poate fi luata prin sarut. Cea mai mare parte a virusurilor de raceala fac parte din familia rinovirusurilor, care intra foarte rar in organism prin gura.

Nici spalarea hainelor infectate nu este o solutie pentru a te proteja de raceala, intrucat vei transfera astfel virusurile in casa ta. Simplul transfer al hainelor in masina de spalat poate prezenta un risc de infectare. Spalarea elimina numai 99% din bacterii, iar dintr-un milion, cate ar putea fi, ar ramane 10.000.

Nu vei fi protejat de raceli nici daca ramai in casa, pentru ca virusurile pot fi luate si de pe mouse sau tastatura computerului, si nici daca te speli pe maini cu sapun antibacterian. Germenii care produc raceli sunt virusurile, nu bacteriile, de aceea nici antibioticele nu au efect asupra racelilor. Virusurile nu sunt celule si nici nu au pereti celulari, pe care antibioticele sa-i atace.

Se pare ca situatia financiara a parintilor cantareste mult atunci cand vine vorba de raceli.

"Cea mai critica perioada din viata unei persoane este intre zero si sase ani. In cazul in care parintii nu si-au permis o casa, copilul prezinta un risc mai ridicat de a suferi de raceli", a explicat profesorul Sheldon Cohen, de la Carnegie Mellon University, citat de Daily Mail.

Nici echinacea nu este de ajutor in lupta impotriva racelii, chiar daca are numeroase calitati.

Persoanele care socializeaza mai mult prezinta sanse mai mici de a raci
, in comparatie cu persoanele care se intalnesc cu mai putini semeni.

Probabilitatea de a raci scade odata cu inaintarea in varsta, asa ca oamenii batrani au mai putine sanse sa se imbolnaveasca, in timp ce consumul de lichide nu duce la o insanatosire grabnica.

Sursa: IntactNews
Foto: medimanage.com

În articolul

Fereste-te de raceli in anotimpul rece!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x