Fructele de smochin
Publicat pe 21.08.2015 la 12:23
Smochinele sunt fructe mici, conice, cu gust dulce-acrişor şi foarte suculente când se consumă proaspete. Smochinul conţine 84% apă, maximum 18% glucide şi, în rest, proteine, celuloză, acizi, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, latex, enzime, minerale etc
Smochinele sunt fructe mici, conice, cu gust dulce-acrişor şi foarte suculente când se consumă proaspete. Smochinul conţine 84% apă, maximum 18% glucide şi, în rest, proteine, celuloză, acizi, vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina C, latex, enzime, minerale etc. Fructele au beta-caroten, flavonoide şi enzima ficina. Aceste fructe se pot consuma coapte şi proaspete sau uscate ori în compot de fructe.
Beneficiile smochinelor asupra organismului
Reglează tensiunea arterială – datorită conţinutului de potasiu;
Îmbunătăţesc digestia – sunt o sursă de fibre, iar ficina combate constipaţia;
Previn cancerul – riscul de cancer scade datorită conţinutului crescut de antioxidanţi;
Întăresc sistemul osos – sunt o sursă importantă de calciu, iar potasiul conţinut împiedică eliminarea acestuia;
Protejează vederea – datorită vitaminei A, protejează ochii şi previn anumite degenerări oculare;
Articolul complet il gasiti pe diete-sanatoase.ro