Fructele si legumele colorate, sursa de antioxidanti
Publicat pe 12.10.2010 la 11:47 Actualizat pe 12.10.2010 la 11:58
Nutritionistii nu se satura sa repete ca varietatea este cheia unei alimentatii sanatoase. Aceeasi regula se aplica si in cazul legumelor si fructelor - cu cat mai multe, dar mai ales cu cat mai colorate, cu atat mai bine pentru organismul tau. Un curcubeu de alimente sanatoase iti asigura necesarul de antioxidanti.
Flavonoide din fructe si legume rosii
Rosiile, ciresele, capsunile, grepfrutul roz, rodiile, pepenele contin din abundenta antioxidanti si flavonoide.
Oranj si galben pentru beta-caroten si vitamina C
Preia beta-carotenul si vitamina C din fructe galbene sau oranj inchis precum caisele, pepenele galben, portocalele, lamaile, ananasul, papaya, dovleacul, cartofii dulci, porumbul, ardeii grasi.
Nu ignora nici fructele violet sau albastre!
Afinele, murele, prunele sunt o sursa excelenta de antioxidanti si flavonoide si au multiple beneficii asupra organismului tau.
Verde de la avocado si spanac
O suma de antioxidanti se gaseste in avocado, dar si sparanghel, kiwi, brocoli, varza de Bruxelles, pastai, pere, castraveti.
SFAT: o masa ar trebui sa contina macar doua dintre aceste culori , fie doua legume de culori diferite (rosii si castraveti) sau o leguma si un fruct (spanac si capsuni).
sursa foto: lunchhealthyidea.com