Frunzele de nuc si vita-de-vie iti mentin sanatatea

Publicat pe 09.10.2010 la 12:11 Actualizat pe 09.10.2010 la 12:29

Este perioada in care frunzele de nuc si frunzele de vita imprumuta din nuantele toamnei. Asadar, grabiti-va sa le culegeti cat inca mai sunt verzi, va sfatuieste Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Astfel, va veti putea bucura de proprietatile terapeutice ale acestora, proprietati care nu sunt putine.

STIMULEAZA DIGESTIA


Frunzele de nuc au un parfum puternic, specific, dar o data cu uscarea acesta dispare. Nici gustul nu este tocmai placut, fiind usor amar. Frunzele de nuc contin uleiuri volatile, multe minerale, amidon si albumina. Se pot folosi sub forma de infuzie sau decoct. In cazul in care se administreaza intern, infuzia stimuleaza digestia. "Se administreaza cate o lingura de infuzie din ora in ora", adauga specialistul nostru. In diabetul zaharat, infuzia din frunze de nuc ajuta la scaderea nivelului glicemiei.

COLOREAZA PARUL


Daca se administreaza extern, decoctul este eficient pentru calmarea picioarelor obosite. In acest caz se fac bai. Totodata, pentru ca acesta are un rol de calmare, specialistul nostru il recomanda pentru tratarea ranilor.


Daca doriti stimularea cresterii parului, apelati cu incredere tot la decoctul de frunze de nuc. Iar daca v-ar placea ca parul sa capete o nuanta roscata, adaugati-l in apa de clatit.


Spalaturile cu decoct sunt eficiente in cazul candidozelor, atat ale celor bucale, cat si ale celor genitale.

ATENUEAZA CEARCANELE


Frunzele de vita-de-vie contin saruri minerale, flavonoizi, lecitina. Folosita intern, infuzia regleaza ciclul menstrual. De asemenea, este foarte buna in sangerarile aparute la menopauza.


Specialistul nostru va recomanda infuzia din frunze de vita-de-vie pentru a tempera pofta de mancare. Aceasta se administreaza inainte de masa. "Rolul acesteia este de a scadea apetitul, dar trebuie adoptat si un stil de viata echilibrat, cu dieta si exercitii fizice, mentioneaza doctor Cristina Balanescu.


Extern, baile cu decoct de vita-de-vie trateaza hemoroizii si, la picioare, imbunatatesc circulatia sangelui. Decoctul poate fi folosit in dermatite, eczeme.


Spalaturile zilnice cu decoct de vita-de-vie calmeaza mancarimile ce insotesc conjunctivita. Cu rol cosmetic, specialistul nostru recomanda decoctul pentru atenuarea cearcanelor si a acneei.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: flowers.vg

În articolul

Frunzele de nuc si vita-de-vie iti mentin sanatatea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x