Goji! Fructele-minune care scad tensiunea și colesterolul rău

Publicat pe 19.03.2014 la 11:29 Actualizat pe 19.03.2014 la 11:32

Dacă vrei să foloseşti fructe goji pentru hipertensiune, specialiştii sugerează să mănânci fructe uscate sau proaspete ori să alegi un supliment ce conţine cel puţin 40% polizaharide din goji, pentru o protecţie antioxidantă maximă.

Dacă vrei să foloseşti fructe goji pentru hipertensiune, specialiştii sugerează să mănânci fructe uscate sau proaspete ori să alegi un supliment ce conţine cel puţin 40% polizaharide din goji, pentru o protecţie antioxidantă maximă.

Fructul Goji menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie a organismului şi ajuta la menţinerea sănătăţii. Potrivit celor mai recente studii, Goji este fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi şi este considerat o adevărată minunăţie a naturii.



Fructele goji conţin un mix unic de nutrienţi: 18 aminoacizi (care îl transformă într-o proteină completă), 21 de minerale, printre care calciu, fier, zinc, fosfor, selenium, cupru, magneziu şi vitamine dintre cele mai importante: vitamina A, vitamina C, vitamina E şi vitamine din complexul B-urilor. În plus, Goji conţin aminoacizi şi o gamă largă de carotenoizi cu efect puternic antioxidant şi de fotoprotecţie solară, printre care betacarotenul şi luteina.



Efecte curative

Fructele de goji micşorează tensiunea arterială şi scad colesterolul rău. Se pare că şi mai eficiente în tratarea acestor afecţiuni sunt rădăcinile de goji care scad tensiunea şi promovează o mai bună circulaţie a sângelui. Dacă vrei să foloseşti fructe goji pentru hipertensiune, specialiştii sugerează să mănânci fructe uscate sau proaspete ori să alegi un supliment ce conţine cel puţin 40% polizaharide din goji, pentru o protecţie antioxidantă maximă.



Este un bun remediu pentru ficat, rinichi, ochi, inima, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajuta vederea, întăreşte muşchii şi sistemul osos . Conţinutul de germaniu ajuta la prevenirea şi tratamentul unor maladii severe precum Alzheimer şi cancerul . Stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui, precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor. Este folositor femeilor pentru tonifierea organismului, pentru combaterea greţurilor asociate cu primele trei luni de sarcină şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauza.



Un pumn de Goji (10-30 grame) asigura necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi. Le poţi consuma fără restricţii şi în cantităţi mai mari, sub formă de fructe uscate sau în amestec cu iaurt, musli, cereale etc.



Efectele benefice ale fructelor de Goji sunt multiple:

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Goji! Fructele-minune care scad tensiunea și colesterolul rău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x