Goji! Fructele-minune care scad tensiunea și colesterolul rău

Publicat pe 19.03.2014 la 11:29 Actualizat pe 19.03.2014 la 11:32

Dacă vrei să foloseşti fructe goji pentru hipertensiune, specialiştii sugerează să mănânci fructe uscate sau proaspete ori să alegi un supliment ce conţine cel puţin 40% polizaharide din goji, pentru o protecţie antioxidantă maximă.

Dacă vrei să foloseşti fructe goji pentru hipertensiune, specialiştii sugerează să mănânci fructe uscate sau proaspete ori să alegi un supliment ce conţine cel puţin 40% polizaharide din goji, pentru o protecţie antioxidantă maximă.

Fructul Goji menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie a organismului şi ajuta la menţinerea sănătăţii. Potrivit celor mai recente studii, Goji este fructul cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi şi este considerat o adevărată minunăţie a naturii.



Fructele goji conţin un mix unic de nutrienţi: 18 aminoacizi (care îl transformă într-o proteină completă), 21 de minerale, printre care calciu, fier, zinc, fosfor, selenium, cupru, magneziu şi vitamine dintre cele mai importante: vitamina A, vitamina C, vitamina E şi vitamine din complexul B-urilor. În plus, Goji conţin aminoacizi şi o gamă largă de carotenoizi cu efect puternic antioxidant şi de fotoprotecţie solară, printre care betacarotenul şi luteina.



Efecte curative

Fructele de goji micşorează tensiunea arterială şi scad colesterolul rău. Se pare că şi mai eficiente în tratarea acestor afecţiuni sunt rădăcinile de goji care scad tensiunea şi promovează o mai bună circulaţie a sângelui. Dacă vrei să foloseşti fructe goji pentru hipertensiune, specialiştii sugerează să mănânci fructe uscate sau proaspete ori să alegi un supliment ce conţine cel puţin 40% polizaharide din goji, pentru o protecţie antioxidantă maximă.



Este un bun remediu pentru ficat, rinichi, ochi, inima, deoarece îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, ajuta vederea, întăreşte muşchii şi sistemul osos . Conţinutul de germaniu ajuta la prevenirea şi tratamentul unor maladii severe precum Alzheimer şi cancerul . Stimulează producerea şi reproducerea celulelor sângelui, precum şi regenerarea şi vindecarea mai rapidă a rănilor. Este folositor femeilor pentru tonifierea organismului, pentru combaterea greţurilor asociate cu primele trei luni de sarcină şi pentru ameliorarea neplăcerilor legate de menopauza.



Un pumn de Goji (10-30 grame) asigura necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi. Le poţi consuma fără restricţii şi în cantităţi mai mari, sub formă de fructe uscate sau în amestec cu iaurt, musli, cereale etc.



Efectele benefice ale fructelor de Goji sunt multiple:

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Goji! Fructele-minune care scad tensiunea și colesterolul rău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 noiembrie 2024. Scorpionii își lasă sentimentele la vedere. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reportaj din cele două tuneluri de pe Autostrada Sibiu - Piteşti. Muncitorii se mândresc că sapă trei metri pe zi
a1.ro
Cum arată astăzi fiul Magdei Catone. Imagini rare cu băiatul actriței din Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Catine
Rețetă de Ramen: varianta de Shoyu Ramen, cu bază de sos de soia
useit.ro
Apple a început să vândă piese de schimb pentru iPhone 16. Ce preț au componentele
as.ro
Vedeta TV care a împlinit 52 de ani, dar arată ca o adolescentă. Care este secretul formei sale de invidiat
MediCOOL
Cum te poate ajuta grăsimea brună la slăbit. Ar putea deveni o soluție împotriva obezității
Spynews
CRBL, filmat în ipostaze incendiare alături de noua iubită! Au dansat pe ritmuri de manele și nu au spus ”nu” gesturilor romantice! | VIDEO
DeParinti
Cum poți ameliora durerile de sâni în timpul sarcinii. Sfaturi utile pentru viitoarele mămici
MediCOOL
Starea de somnolență pe parcursul zilei poate fi un semn precoce al demenței. Oamenii de știință au evaluat ce poate influența apariția acestei afecțiuni neurologice
HelloTaste
Cu ce se poate înlocui hreanul la murături. Ce variante de conservanți naturali ai la îndemână
x