5 greșeli de sănătate pe care le faci înainte de 10 dimineața

Publicat pe 10.06.2014 la 15:01 Actualizat pe 10.06.2014 la 15:27

Ai putea să-ți începi ziua mult mai bine dacă faci mici modificări în programul tău de dimineață. Începe prin a renunța la obiceiuri dăunătoare:

Ai putea să-ți începi ziua mult mai bine dacă faci mici modificări în programul tău de dimineață. Începe prin a renunța la obiceiuri dăunătoare:

1. Sari din pat ca arsă

Cum faci ochi, sari din pat ca să îți faci cafeaua. Fără să-ți dai seama, îți soliciți prea mult mușchii spatelui, care sunt de multe ori țepeni după o noapte petrecută în aceeași poziție de somn. Dacă te miști prea repede, riști să-ți provoci un spasm dureros. În plus, dacă te ridici rapid de la orizontală, după ce ai petrecut ore dormind, poți să te simți amețită, pe măsură ce sângele fuge spre extremități.

Înainte de a intra în duș, strânge un genunchi la piept, apoi amândouă. Asta nu o să vă ajute numai să vă încălziți mușchii ci ajută și circulația sângelui.

2. Nu deschizi jaluzele în timp ce te pregătești pentru muncă

Jaluzelele trase te ajută să dormi mai bine, ferindu-ți ochii de lumină. Odată ce te trezești, ar trebui să le deschizi complet, pentru a-i comunca organismului că a început o nouă zi. Altfel, vei avea o stare de somnolență întreaga zi.

3. Îți lași pauzele după prânz

Majoritatea muncim cu spor până la ora 15.00 când ne permitem o pauză de masă sau de cafea. Cercetătorii de la University of Minnesota spun însă că, dacă începi ziua cu gânduri bune, vei avea mai multă energie și concentrare pe măsură ce trec orele. Așadar sună-ți cea mai bună prietenă de dimineață, bea cafeaua sau meditează - încearcă totul pentru a privi totul în roz.

4. Îți pui alarma la 6:47

Te gândești că, datorită butonului de snooze, poți să mai răpești 10 minute de somn. Specialiștii spun că aceasta este o greșeală des întâlnită, care te va face să adormi mai greu noaptea și să înșeli ceasul biologic.

5. Cum te trezești, faci sport

În loc să fugi pe ușă spre ora de aerobic, cum te îmbraci, ia-ți o pauză de masă. Corpul tău are nevoie de energie îndată ce te trezești. Alocă-ți 15-30 de minute pentru un mic dejun din cereale și banane.

În articolul

5 greșeli de sănătate pe care le faci înainte de 10 dimineața

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x