Ia-ti portia de energie din alimente!

Publicat pe 20.03.2011 la 13:21

La iesirea din iarna ne simtim obositi si lipsiti de energie. In aceasta perioada, pentru revigorarea organismului, nutritionistii ne recomanda sa adoptam o alimentatie speciala.

Cerealele

Cerealele se afla in topul alimentelor energizante deoarece contin o cantitate importanta de vitamine din grupa B, deosebit de importante pentru buna functionare a splinei, despre care se stie ca ofera energie organismului. De aceea se recomanda ca cerealele sa nu lipseasca de la micul dejun.

Piersicile

Pe langa gustul foarte placut si deosebit de aromat, piersicile sunt recunoscute pentru efectul lor energizant. Imediat dupa ce organismul asimileaza substantele din compozitia piersicilor te vei simti revigorata si regenerata. In plus, piersicile echilibreaza sistemul nervos si intaresc imunitatea organismului.


Strugurii

Strugurii au un continut foarte bogat de magneziu, care este implicat in procesul de transformare a glucozei din sange in energie. Asadar, prin continutul mare de magneziu si apa, strugurii ne ofera un surplus de energie si, in acelasi timp, elimina toxinele din organism.

Semintele


Consumul zilnic de seminte de floarea-soarelui ofera organismului doza necesara de energie, deoarece acestea contin cantitati importante de vitamina B si magneziu, substante esentiale pentru mentinerea bunei dispozitii. Astfel, pentru atenuarea stresului si a oboselii este foarte bine sa consumi zilnic aproximativ 40-50 de grame de seminte de floarea-soarelui.


Ovazul

Ovazul ofera organismului carbohidrati complecsi, fibre si vitamina B, ajutand la mentinerea unui indice glicemic scazut, ceea ce inseamna o buna concentrare si atentie. Asadar, consuma la micul dejun cate o portie de ovaz (fiert, fulgi sau cereale), pentru a beneficia de maximum de energie pe tot parcursul zilei.


Patrunjelul

Stiai ca si patrunjelul se afla in topul alimentelor energizante? Acesta are un continut bogat de vitamina B12 si mai multa vitamina C decat citricele. Tocmai aceste vitamine au un efect puternic energizant. Asadar, nu uita sa introduci patrunjelul in meniul zilnic, la diverse salate sau mancaruri preparate.


Algele marine

Ierburile de mare sau algele reprezinta cea mai importanta sursa digerabila de minerale si vitaminele B si C, generatoare de energie.


Meniu energizant

Micul dejun: o cana cu lapte dulce integral si cereale si o salata de fructe (banane si portocale)

Pranz: carne de pui, peste, oua, branza de vaci sau cascaval si paine

Cina: o portie de peste la gratar si o salata de fructe cu frisca.


Daca muncesti foarte mult si organismul este supus stresului si oboselii fizice sau psihice, meniul zilnic de mai sus s-ar putea sa fie insuficient. In acest caz, pentru un plus de energie poti suplimenta mesele principale ale zilei cu unele alimente la alegere: cateva patratele de ciocolata amara, un fruct (mar, portocala, grapefruit, piersica sau caisa) ori 100 de grame de miez de nuca. Si mai bune sunt sucurile naturale proaspete de fructe sau legume. Un pahar de suc natural te va revigora rapid.

Tot articolul, in Revista Felicia!

foto: Hepta.ro

În articolul

Ia-ti portia de energie din alimente!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x