În oțet sau în saramură? Tu știi care este cea mai SĂNĂTOASĂ metodă de a conserva murăturile?
Publicat pe 30.09.2015 la 10:28 Actualizat pe 30.09.2015 la 11:28
Este vremea să ne pregătim cămara pentru zile când nu vom mai găsi legume și fructe proaspete la piață. Totuși, oricât de mult ne plac murăturile, trebuie să ținem cont că avem nevoie ca ele să fie și sănătoase
Este vremea să ne pregătim cămara pentru zile când nu vom mai găsi legume și fructe proaspete la piață. Totuși, oricât de mult ne plac murăturile, trebuie să ținem cont că avem nevoie ca ele să fie și sănătoase.
În general, gospodinele au ca variante de conservat cu ajutorul oțetului sau a sării. Nutriționiștii ne recomandă însă una dintre cele două. Legumele murate în saramură par a fi cea mai sănătoasă opțiune pentru o dietă echilibrată.
Sarea duce la formarea unei flore probiotice benefice pentru organism. Totuși, dacă vă place și varianta de conservare în oțet, alegeți un oțet de mere, diluat mai mult cu apă.
Urmăriți mai multe detalii în clipul de mai sus.