Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

Publicat pe 10.03.2014 la 15:03 Actualizat pe 10.03.2014 la 15:05

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Poate v-aţi întrebat de ce pe un număr mare de produse găsim menţiuni cu privire la existenţa sau lipsa glutenului din compoziţie. Acest aspect trebuie cunoscut de către persoanele care nu tolerează glutenul.

Glutenul este o substanţă proteică pe care o întâlnim în boabele şi în făina unor cereale (grâu, secară, orz). Glutenul poate fi mai periculos decât ne închipuim dacă avem intoleranţă la el. Cel mai important este să depistăm cât mai devreme această sensibilitate a organismului, pentru a putea lua măsurile necesare prevenirii efectelor nedorite.

Simptomele specifice ale intoleranţei la gluten sunt balonările, durerile de stomac, oboseala, scăderea în greutate, care apar în timp şi de care nu putem scăpa decât prin dietă fără gluten. Din momentul în care cunoaştem această problemă a organismului trebuie să trecem la un nou model de alimentaţie care să se bazeze pe alimente fără conţinut de gluten.

Celiachia, boala intoleranţei la gluten

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar. Din păcate, nu există un tratament de vindecare totală şi definitivă a bolii. Dacă nu introducem în organism gluten, îl ajutăm să lupte cu această problemă şi să ne menţinem într-o stare de sănătate cât mai bună.

Cel mai simplu tratament: fără gluten în alimentaţie

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Ce regulă strictă i-a impus Victor Slav fiicei sale și a Biancăi Drăgușanu: „Mă manipulează. Încerc să îi explic”
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi câte 500 de lei
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x