Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

Publicat pe 10.03.2014 la 15:03 Actualizat pe 10.03.2014 la 15:05

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Poate v-aţi întrebat de ce pe un număr mare de produse găsim menţiuni cu privire la existenţa sau lipsa glutenului din compoziţie. Acest aspect trebuie cunoscut de către persoanele care nu tolerează glutenul.

Glutenul este o substanţă proteică pe care o întâlnim în boabele şi în făina unor cereale (grâu, secară, orz). Glutenul poate fi mai periculos decât ne închipuim dacă avem intoleranţă la el. Cel mai important este să depistăm cât mai devreme această sensibilitate a organismului, pentru a putea lua măsurile necesare prevenirii efectelor nedorite.

Simptomele specifice ale intoleranţei la gluten sunt balonările, durerile de stomac, oboseala, scăderea în greutate, care apar în timp şi de care nu putem scăpa decât prin dietă fără gluten. Din momentul în care cunoaştem această problemă a organismului trebuie să trecem la un nou model de alimentaţie care să se bazeze pe alimente fără conţinut de gluten.

Celiachia, boala intoleranţei la gluten

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar. Din păcate, nu există un tratament de vindecare totală şi definitivă a bolii. Dacă nu introducem în organism gluten, îl ajutăm să lupte cu această problemă şi să ne menţinem într-o stare de sănătate cât mai bună.

Cel mai simplu tratament: fără gluten în alimentaţie

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Ianis şi Elena Hagi vor fi părinţi! Veste uriaşă în familia „Regelui”, la şapte luni de la nuntă
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Ți se rupe sufletul! Tatăl lui Andrei Perneș de la Mireasa, în lacrimi! Nu s-a putut desprinde de sicriu / FOTO
DeParinti
Încercarea de a rămâne însărcinată te copleșește: iată cum poți gestiona situația
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x