Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

Publicat pe 10.03.2014 la 15:03 Actualizat pe 10.03.2014 la 15:05

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Poate v-aţi întrebat de ce pe un număr mare de produse găsim menţiuni cu privire la existenţa sau lipsa glutenului din compoziţie. Acest aspect trebuie cunoscut de către persoanele care nu tolerează glutenul.

Glutenul este o substanţă proteică pe care o întâlnim în boabele şi în făina unor cereale (grâu, secară, orz). Glutenul poate fi mai periculos decât ne închipuim dacă avem intoleranţă la el. Cel mai important este să depistăm cât mai devreme această sensibilitate a organismului, pentru a putea lua măsurile necesare prevenirii efectelor nedorite.

Simptomele specifice ale intoleranţei la gluten sunt balonările, durerile de stomac, oboseala, scăderea în greutate, care apar în timp şi de care nu putem scăpa decât prin dietă fără gluten. Din momentul în care cunoaştem această problemă a organismului trebuie să trecem la un nou model de alimentaţie care să se bazeze pe alimente fără conţinut de gluten.

Celiachia, boala intoleranţei la gluten

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar. Din păcate, nu există un tratament de vindecare totală şi definitivă a bolii. Dacă nu introducem în organism gluten, îl ajutăm să lupte cu această problemă şi să ne menţinem într-o stare de sănătate cât mai bună.

Cel mai simplu tratament: fără gluten în alimentaţie

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x