Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

Publicat pe 10.03.2014 la 15:03 Actualizat pe 10.03.2014 la 15:05

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar.

Poate v-aţi întrebat de ce pe un număr mare de produse găsim menţiuni cu privire la existenţa sau lipsa glutenului din compoziţie. Acest aspect trebuie cunoscut de către persoanele care nu tolerează glutenul.

Glutenul este o substanţă proteică pe care o întâlnim în boabele şi în făina unor cereale (grâu, secară, orz). Glutenul poate fi mai periculos decât ne închipuim dacă avem intoleranţă la el. Cel mai important este să depistăm cât mai devreme această sensibilitate a organismului, pentru a putea lua măsurile necesare prevenirii efectelor nedorite.

Simptomele specifice ale intoleranţei la gluten sunt balonările, durerile de stomac, oboseala, scăderea în greutate, care apar în timp şi de care nu putem scăpa decât prin dietă fără gluten. Din momentul în care cunoaştem această problemă a organismului trebuie să trecem la un nou model de alimentaţie care să se bazeze pe alimente fără conţinut de gluten.

Celiachia, boala intoleranţei la gluten

Medical, intoleranţa la gluten este denumită celiachie sau boala celiacă. Cu această boală ne putem naşte, de aceea mult timp ea a fost considerată mai degrabă o afecţiune a sugarului şi copilului mic. Însă celiachia este şi o afecţiune a adultului. Celiachia este o boală cronică, necontagioasă, şi de cele mai multe ori transmisă ereditar. Din păcate, nu există un tratament de vindecare totală şi definitivă a bolii. Dacă nu introducem în organism gluten, îl ajutăm să lupte cu această problemă şi să ne menţinem într-o stare de sănătate cât mai bună.

Cel mai simplu tratament: fără gluten în alimentaţie

Mai multe pe revistafelicia.ro!

În articolul

Intoleranța la gluten - cum o descoperi, cum o tratezi?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x