Iubitorii de ciocolată se pot bucura! Un nou beneficiu o transformă într-un aliment râvnit!
Publicat pe 29.10.2014 la 19:02 Actualizat pe 29.10.2014 la 19:18
Un nou studiu publicat de Nature Neuroscience ne dă o veste fabuloasă. Ciocolata, desertul preferat al tuturor, este mai mult decât un răsfăț. Aceasta aduce beneficii organismului, împiedicând îmbătrânirea și pierderea memoriei
Un nou studiu publicat de Nature Neuroscience ne dă o veste fabuloasă. Ciocolata, desertul preferat al tuturor, este mai mult decât un răsfăț. Aceasta aduce beneficii organismului, împiedicând îmbătrânirea și pierderea memoriei.
Cercetătorii de la Centrul medical de la Universitatea Columbia au testat mai multe persoane cu vârste cuprinse între 50 și 60 de ani, oferindu-le subiecților un regim alimentar zilnic, bazat pe flavanol (o substanță ce se regăsește în cacao). De asemenea, persoanele care au participat la studiu au participat zilnic la ore de sport, și acesta fiind considerat benefic pentru buna funcționare a creierului.
La final, s-a demonstrat că grupul care a consumat flavanol a reușit să își "întinerească" funcțiile creierului cu 20 de ani, în timp ce grupul care a făcut sport nu a avut schimbări notabile.
Chiar dacă acum vă veți dori să dați buzna la raftul de ciocolată din magazin, trebuie să știți că aceasta nu se află tocmai în stare pură, fiind amestecată la producție cu zahăr, lapte și alte ingrediente. Pentru a ajunge la cantitatea de flavanol consumată de persoanele din cadrul testului, ar trebui să mâncați zilnic 300 de grame de ciocolată. Știm că sună bine, dar grăsimea și zahărul sunt și ele prezente pe lângă flavanol și pot face mai mult rău decât bine...Puteți opta, totuși, pentru varianta de ciocolată neagră, care se apropie mai mult de original.