Leacuri băbești care te scapă de răceală
Publicat pe 26.01.2014 la 17:52 Actualizat pe 26.01.2014 la 18:49
De fiecare dată când eram bolnavi, bunicile noastre dețineau secretul pentru a ne face bine
De fiecare dată când eram bolnavi, bunicile noastre dețineau secretul pentru a ne face bine. De la ele am învățat că pastilele de la farmacie sunt "apă de ploaie" pe lângă tehnica frecției cu oțet sau ceaiul cu miere și lămâie.
Iată câteva sfaturi pe care bunicile ni le-au lăsat moștenire împotriva răcelii:
1. Ceai cu lămâie și miere
Conținutul bogat în vitamina C face ca lămâia să fie ideală pentru lupta împotriva răcelii. Mierea de albine are o acţiune antibacteriană şi este un calmant excelent pentru gât, atunci când sunteţi răguşit sau aveţi dureri.
2. Varza
Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite. Explicaţia este simplă - varza este recunoscută pentru proprietăţile sale antiinflamatorii.
3. Nucile
Ceaiul din coji de nuci calmează tusea. Pentru prepararea ceaiului, se foloseşte o cantitate de coji de nuci egală celei pe care o cuprindem într-o mână. Se adaugă două căni de apă şi se lasă să fiarbă 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, şi neîndulcit.
4. Cartofi
Cartoful conţine provitamina A, vitamina K - cu acţiune antihemoragică şi antianemică, sulf - element care combate excesul de seboree. De asemenea, cartoful constituie şi o sursă bună de vitamina C, cunoscută sub denumirea de acid ascorbic.
5. Oțet
Şosetele îmbibate în oţet sau alcool medicinal ajută la scăderea febrei, atunci când aveţi gripă. Ele trebuie menţinute pe picioare timp de 20 de minute şi la fiecare jumătate de oră se reîmprospătează până când temperatura începe să coboare. Se poate utiliza oţet de vin sau din mere.
Foto: Hepta