Lista cu cele mai dăunătoare E-uri
Publicat pe 27.08.2015 la 17:23
Faimoasele E-uri sunt în realitate aditivi alimentari adăugați într-un produs pentru rolul lor de îndulcitori, coloranți, emulgatori sau conservanți. În mod natural acești aditivi nu sunt consumați ca alimente în sine, neavând nicio valoare nutritivă
Faimoasele E-uri sunt în realitate aditivi alimentari adăugați într-un produs pentru rolul lor de îndulcitori, coloranți, emulgatori sau conservanți. În mod natural acești aditivi nu sunt consumați ca alimente în sine, neavând nicio valoare nutritivă. Însă, adăugându-se unui produs în timpul procesului de fabricare, preparare, prelucrare sau ambalare, acestea devin parte integrată a acelui produs.
Odată cu aderarea la Uniunea Europeană s-a ales denumirea generală „E” pentru acești aditivi, numărul ce însoțește acest E fiind cel care indică tipul de aditiv adăugat. Deși în mod general E-urile au căpătat o reputație negativă, este important de menționat faptul că acestea se împart totuși în două categorii: E-uri rele, care sunt dăunătoare organismului, și E-uri bune care nu prezintă nici un pericol în cazul ingerării constante a acestora. Așadar, următoarea listă cu E-uri periculoase ar trebui să fie un criteriu important pe baza căruia să facem selecția produselor ce rămân în coșul de cumpărături sau pe care le punem în apoi pe raft.