7 lucruri despre sarcină pe care nimeni nu ți le spune

Publicat pe 01.02.2014 la 17:47 Actualizat pe 01.02.2014 la 18:42

Pe oricine ai întreba, îți va spune că experiența nașterii nu se compară cu nimic în lume. Într-adevăr, pe cât este de minunată, pe atât este de bizară pentru viitoarea mămică. Iată ce nu știai despre momentul aducerii pe lume a unui bebeluș

Pe oricine ai întreba, îți va spune că experiența nașterii nu se compară cu nimic în lume. Într-adevăr, pe cât este de minunată, pe atât este de bizară pentru viitoarea mămică. Iată ce nu știai despre momentul aducerii pe lume a unui bebeluș:

1. Cele mai multe sarcini nu țin mai mult de nouă luni iar doctorii sunt înclinați să inducă travaliul dacă se prelungește durata. Chiar și așa, este posibil să duci sarcina aproape un an. Cea mai lungă sarcină din lume a ținut 375 zile iar bebelușul a avut sub 3 kilograme la naștere

2. Mulți băieței au erecții de când se află în pântecele mamei. De fapt, ambele sexe se masturbează în uter, dar numai băieții sunt prinși pe sonogramă

3. Nouă din zece femei suferă de ruptura vaginului după naștere - unele au nevoie doar de tratament, altele trebuie cusute până la anus. Din fericire, ultimele nu sunt atât de des întâlnite (un caz la 100 mame).

4. În timpul nașterii, femeia poate defeca accidental. Acest lucru se datorează mușchilor contractați din timpul travaliului. În plus, atunci când iese, bebelușul apasă direct pe rect, provocând expulzarea de fecale.

5. Simțul oflactiv devine mai sensibil în timpul sarcinii. Oamenii de știință cred că acest lucru se întâmplă pentru a le avertiza pe mame de numărul mare de toxine din mâncăruri. Cum tutunul, alcoolul și cafeaua sunt ușor de identificat de viitoarele mămici, teoria pare să fie adevărată.

6. Cele mai multe mame vor avea contracții și după naștere! Crampele sunt modul organismului de a opri pierderea de sânge. Pe de altă parte, la spital, medicamentele ingerate te vor face să le ignori cu ușurință.

7. Este complet normal ca un viitor tătic să înceapă să ia în greutate, să aibă grețuri, ba chiar crampe în abdomenul inferior. Este vorba de sindromul Couvade, de la franceze „couvee” = să clocești.

În articolul

7 lucruri despre sarcină pe care nimeni nu ți le spune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 mai 2024. Taurii sunt sfătuiți să fie atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Fenomen spectaculos şi extrem de rar la Arad: Cerul s-a colorat cu fulgere roz
a1.ro
Când își plănuiesc Selly și Smaranda să devină părinți. Vlogger-ul a vorbit deschis despre acest subiect!
HelloTaste.ro
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Catine
Zodii cu o personalitate complexă. Nativii lângă care nu poți să te plictisești
useit.ro
Waze introduce o funcție mult așteptată. Ce vor putea face șoferii de acum
as.ro
Cântăreaţa cea mai excentrică din România, care s-a distrat cu Puşcaş pe „Insula Miliardarilor”, a apărut pe stradă fără sutien!
MediCOOL
Obiceiuri pentru sănătatea sistemului digestiv. De ce îți pot îmbunătăți digestia
Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
DeParinti
Copilul se învinețește des. Când trebuie să te îngrijoreze echimozele
MediCOOL
Cele mai bune surse de colagen. Cum îți pot sprijini organismul
HelloTaste
Cât timp se fierb cartofii pentru salata de boeuf. Trucuri utile în bucătărie
x