Marile beneficii ale micilor vacante

Publicat pe 04.04.2011 la 15:24 Actualizat pe 04.04.2011 la 15:27

Vesti bune in preajma vacantei de Paste! Un studiu american arata ca nu e nevoie de sejururi prelungite sau destinatii exotice pentru a ne simti mai odihniti, mai in forma, mai cu pofta de viata.

Chiar si vacantele scurte sau "evadarile" de-o zi sau doua ne pot pune imediat pe plus. Pana si plecarile in interes de serviciu sunt benefice pentru sanatate, spun specialistii din SUA, citati de revista Glamour.

1. O inima mai sanatoasa. Cercetarile au aratat ca persoanele care isi iau concediu o data la cativa ani sunt de opt ori mai predispuse la boli de inima sau chiar la infarct. Termenul de comparatie folosit au fost persoanele care pleaca-n vacanta de doua ori pe an.

2. O minte mai limpede. Plecarile frecvente sunt o arma eficienta impotriva depresiei, a oboselii, a stresului si a tensiunii. Persoanele care nu au parte de astfel de ocazii sau nu profita de pe urma lor sunt mult mai agitate si au probleme cu somnul.

3. Mai putin stres. E drept, orice plecare vine "la pachet" cu o anumita doza de stres. Te gandesti la cum va decurge drumul, te ingrijorezi ca ai uitat ceva acasa sau ca ceva nu e in regula cu rezervarea. Un studiu publicat in Journal of Applied Psychology arata insa ca a te stresa din alte motive decat cele cotidiene este "de bine".

4. Mai multa energie. Uneori, a schimba locul inseamna a schimba si unele obiceiuri proaste. De pilda, cei care nu obisnuiesc sa serveasca micul dejun acasa s-ar putea razgandi in conditiile de "pune-te masa, strange-te masa" de la hotel. Iar cei prea lenesi sa faca sport n-ar mai putea spune "nu" cand piscina sau sala de fitness este, vorba aceea, la un pas. Schimbarea rutinei zilnice si includerea in program a unei mese in plus sau a unei activitati fizice vor avea darul de a ne spori nivelul de energie.

Citeste si Jurnalul!

FOTO: Hepta

În articolul

Marile beneficii ale micilor vacante

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x