Mesajele telefonice te pot ajuta să slăbești

Publicat pe 28.11.2013 la 08:40 Actualizat pe 28.11.2013 la 08:50

Ții cură de slăbire? Dacă ești mai tot timpul cu telefonul în mână și trimiți destul de des mesaje persoanelor dragi, atunci te-ai putea folosi de acest lucru pentru a avea mai mult succes cu dieta pe care o ții. Este cunoscut faptul că un lucru care te poate ajuta să slăbești mai ușor este să îți creezi un program pe care să îl urmezi și să îți notezi progresele pe care le înregistrezi. Însă acest lucru nu funcționează pentru toată lumea. Ideea de a ține un jurnal al dietei poate fi un efort suplimentar pe care unele persoane nu sunt dispuse să și le asume.

Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord au ajuns la concluzia că mesajele telefonice pot determina persoanele care țin dietă să o urmeze până la capăt și să-și organizeze mai eficient timpul. Studiul pe care l-au realizat a fost făcut cu ajutorul a 26 de femei obeze cu vârsta medie de 38 de ani. Femeile au trimis și au primit zilnic mesaje telefonice ca parte din programul lor de slăbit. Mesajele se axau pe urmărirea țelurilor personalizate, cum ar fi evitarera băuturilor dulci și a merge 10,000 de pași zilnic. Ele au primit feed-back și sfaturi prin intermediul mesajelor.

În fiecare dimineață femeile primeau un mesaj automat în care erau rugate să răspundă câți pași au mers în ziua precedentă, cât suc au băut și dacă au consumat alimente de tip fast-food. În funcție de răspunsul femeilor, sistenul le trimitea un mesaj ce includea feed-back și sfaturi pentru a nu se abate de la dietă.

După șase luni, femeile care au folosit acest sistem au pierdut în jur de un kilogram și jumătate, în timp ce cele care au folosit metode tradiționale prin care și-au notat într-un jurnal ce au mâncat și câtă mișcare au făcut, au câștigat în medie câte un 1 kilogram în plus.

Avantajele pe care le oferă folosirea de mesaje telefonice pentru a monitoriza mai bine o dietă țin în primul rând de faptul că în ziua de astăzi ne este mult mai la îndemână să trimitem un mesaj decât să notăm totul într-un caiet. Este o metodă foarte rapidă de a face acest lucru și se integrează perfect cu stilul de viață pe care îl avem acum.

Foto: hepta.ro

În articolul

Mesajele telefonice te pot ajuta să slăbești

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x