Mitul despre grăsimi, spulberat! De ce este bine să consumi alimente grase
Publicat pe 10.02.2015 la 14:32 Actualizat pe 10.02.2015 la 15:00
Dacă până acum ai trăit cu impresia că trebuie să mănânci cât mai degresat, ca să fii sănătoasă, ei bine, specialiştii sunt de altă părere.
Teoriile despre grăsimi şi bolile cardiovasculare sau alte boli asociate obezităţii şi colesterolului crescut sunt pe toate drumurile. Dacă până acum ai trăit cu impresia că trebuie să mănânci cât mai degresat, ca să fii sănătoasă, ei bine, specialiştii sunt de altă părere.
Potrivit unui studiu publicat recent în British Medical Journal, nu există nicio legătură între bolile cardiovasculare şi consumul de alimente cu grăsimi bune.
De asemenea, deşi lumea are impresia că dacă mănânci o dietă bogată în grăsimi, te îngraşi, lucrurile nu stau deloc aşa. Dacă mănânci alimente grase, s-ar putea să mănânci mai puţin şi corpul consumă mai multă energie pentru a digera grăsimi, decât pentru a digera carbohidraţi.
Astfel, o dietă bogată în grăsimi şi săracă în carbohidraţi ar putea fi mult mai eficientă.
O dietă cu multe grăsimi şi puţini hidraţi de carbon are şi alte beneficii: creşterea colesterolului bun, scăderea trigliceridelor, scăderea glicemiei şi implicit, al nivelului de insulină, pierderea grăsimii abdominale şi scăderea colesterolului rău sau relocarea grăsimii în corp.