Nu ar trebui să mai dai banii pe ele! 4 produse toxice pe care le cumperi mereu din supermarket
Publicat pe 25.11.2014 la 17:27 Actualizat pe 25.11.2014 la 17:39
Trăim într-o lume în care „alimentele gata pentru consum” sunt din ce în ce mai numeroase, dar oare câte dintre acestea sunt cu adevărat sănătoase pentru organismul nostru. Iată care sunt produsele pe care NU ar mai trebui să le cumperi niciodată:
Trăim într-o lume în care „alimentele gata pentru consum” sunt din ce în ce mai numeroase, dar oare câte dintre acestea sunt cu adevărat sănătoase pentru organismul nostru.
Iată care sunt produsele pe care NU ar mai trebui să le cumperi niciodată:
Roșiile din conservă – sunt foarte nocive, mai ales pentru femei. Care este explicația? Aceste conserve conțin estrogen sintetic de tipul BCA (Bisfenol A), care poate cauza boli de inimă și infertilitate. Dacă nu ai timp să faci suc de roșii în casă, încearcă pe cât posibil să îl cumperi pe cel depozitat în sticle deoarece conține mai puțin aditivi.
Floricelele de porumb pentru microunde – acestea sunt de departe unele din produsele pe care trebuie să le eviți, cu orice preț. De vină este acidul perfluoroctanic, care se găsește în compoziția ambalajului. În momentul în care floricelele de porumb sunt încălzite în cuptorul cu microunde substanța trece în acestea, iar apoi ajunge în corpul tău. Acidul perfluoroctanic poate cauza infertilitatea, cancer la ficat sau pancreatic.
Cerealele – cu toate că auzim tot mai des despre beneficiile cerealelor, din păcate, cerealele prezente în supermarketuri sunt pline de pesticide și substanțe cancerigene. Desigur că ar trebui să consumi cereale, dar alege o variantă bio.
Sosurile pentru salată – sunt pline de chimicale de cele mai multe ori, sunt supraevaluate. Şi, serios: cât e de greu să faci un dressing de salată singur, acasă? Cu ulei de măsline, oţet balsamic, sare, muştar şi praf de chili poţi compune o mulţime de sosuri.