Nu ești singura! 6 probleme JENANTE care li se întâmplă TUTUROR femeilor

Publicat pe 04.08.2014 la 16:54 Actualizat pe 04.08.2014 la 17:33

Ai mâncărimi în zona intimă de câteva zile sau menstruația nu urmărește calendarul bine stabilit. Oare ce se întâmplă? Probabil te confrunți cu o afecțiune des întâlnită (dar nu mai puțin enervantă) în lumea femeilor:

Ai mâncărimi în zona intimă de câteva zile sau menstruația nu urmărește calendarul bine stabilit. Oare ce se întâmplă? Probabil te confrunți cu o afecțiune des întâlnită (dar nu mai puțin enervantă) în lumea femeilor:

1. Mai mult de o infecție cu candida

Vara este posibil să ți se pună mai des diagnosticul de candida. Asta pentru că în aceste luni călduroase, înotul și alergatul conferă mediul propice dezvoltării ciupercii. Pentru a preveni mâncărimea și celelalte motive de disconfort, Jhansi Reddy, ginecolog și obstetrician, îți recomandă să NU stai în haine ude sau transpirate.

2. Sentimentul că trebuie să te duci la baie să urinezi, dar nimic nu se întâmplă

Deși sunt dureroare, infecțiile urinare nu sunt afecțiuni rare. De fapt, să ai una pe an este ceva relativ normal. Ar trebui să te îngrijorezi în momentul în care faci patru sau cinci pe an. Atunci trebuie să mergi la medic. Între timp, Reddy te sfătuiește să încerci sucul de merișor, să fii mereu bine hidratată și, desigur, să urinezi după sex.

3. Menstruația ține mai mult decât de obicei sau vine mai repede

Nu ești singura femeie care a uitat să ia pilula o dată sau de două ori, deci menstruația îndelungată nu e un fenomen rar. Aceste efecte pot fi induse de neadministrarea la timp a pilulelor contraceptive.

4. Fire de păr crescute sub piele

Dacă apelezi la epilatul brazilian în mod frecvent, ești ma susceptibilă la fire crescute sub piele. Nu te speria - așteaptă să iasă la suprafață. Poți să previi această situație neplăcută dacă te exfoliezi des în acea zonă și înlocuiești lama de ras (în cază că alegi să scapi singură de părul nedorit ăn zona inghinală).

5. Chisturi mamare

Ești la duș și îți palpezi sânii - ai simțit un nodul. Intri în panică, imaginându-ți ce e mai rău: ai cancer. Din fericire, nu toți nodulii sunt maligni, mulți pot fi doar chisturi care dispar într-o lună. Nu ai cum să le descoperi la timp, decât examinându-te singură prin palpare, imediat după ce ai scăpat de menstruație. Dacă îndoielile persistă, mergi la doctor.

6. Reacții la produse parfumate

Uneori, vaginul tău poate avea o reacție adversă la produse parfumate. Evită o iritație alegând doar produse fără parfum, inclusiv absorbantele zilnice.

În articolul

Nu ești singura! 6 probleme JENANTE care li se întâmplă TUTUROR femeilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Prietenii lui Naomy cer ajutor disperat pentru repatrierea cântăreței! Cunoscuta blondă a murit ieri, la 47 de ani, în urma unui AVC / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x