NU mai arunca usturoiul încolțit la gunoi! Iată ce beneficii ascunde!
Publicat pe 08.06.2015 la 11:27 Actualizat pe 08.06.2015 la 12:23
În mod normal, alimentele încolțite sunt considerate toxice, din pricina unor chimicale pe care le conțin
În mod normal, alimentele încolțite sunt considerate toxice, din pricina unor chimicale pe care le conțin. Nu este însă și cazul usturoiului, care pare să fie bogat în antioxidanți.
Usturoiul încolțit pare să fie eficient în cazul bacteriilor rezistente la antibiotice, reduce riscul de boli ale inimii, inclusiv atacul de cord și atacul cerebral. El ajută la normalizarea colesterolului și a presiunii sangvine. Protejează împotriva cancerului, inclusv de creier, plămâni sau cancer de prostată, reducând totodată și riscul de osteoartrită.
Plantele sunt adesea atacate de bacterie, viruși și insecte în timpul încolțirii. Aceste fapte duc la producerea mai multor chimicale numite phitoalexine pentru a le proteja. Majoritatea sunt toxice pentru microorganisme și insecte, dar benefice pentru sănătatea umană.