Nu mai consuma la micul dejun brânză topită! Uite ce ingrediente TOXICE conține!
Publicat pe 08.03.2015 la 15:18 Actualizat pe 08.03.2015 la 16:08
Brânza topită din comerţ ar trebui să fie ștearsă de pe lista ta de cumpărături. Şi asta pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă!
Brânza topită din comerţ ar trebui să fie ștearsă de pe lista ta de cumpărături. Şi asta pentru că pe cât este de gustoasă, pe atât este de nesănătoasă!
Este plină de E-uri, apă şi grăsime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, brânza topită se obţine prin încălzirea uneia sau mai multor varietăţi de brânzeturi, în oale de topire, cărora li se adăugă saruri de topire - polifosfati şi citraţi.
Sărurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfaţii de sodiu (E 339), citraţii potasici (E 332), citraţii sodici (E 331) şi citraţii de calciu (E 333). Practic, aceşti compuşi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brânzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le şi jucând rolul de emulgatori şi stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.