Nu o să le mai mănânci niciodată! Din ce sunt făcute, de fapt, icrele din comerț
Publicat pe 17.07.2015 la 12:58 Actualizat pe 17.07.2015 la 14:16
Icrele reprezintă o alegere sănătoasă deoarece sunt bogate în nutrienți. Cele albe au un conținut ridicat de vitamina A, D, de acid folic, de calciu, potasiu și mai ales de fosfor. Icrele negre (caviarul) conțin mult fier, fosfor, magneziu și vitamina D.
Icrele reprezintă o alegere sănătoasă deoarece sunt bogate în nutrienți. Cele albe au un conținut ridicat de vitamina A, D, de acid folic, de calciu, potasiu și mai ales de fosfor. Icrele negre (caviarul) conțin mult fier, fosfor, magneziu și vitamina D.
Însă, doar dacă le prepari în casă și le eviți pe cele din comerț. Icrele de pe rafturile magazinelor conţin cu adevărat doar 10% icre, restul fiind reprezentat de conservanţi şi aditivi.
Gelifiant, guma xanthan şi guma guar, benzonat de natriu, ulei, dar şi icre în proporţie de 10%, acestea sunt unele dintre ingredientele menţionate pe o cutie de icre.