Nu ştiai până acum! Ce ascunde culoarea verzuie pe care o capătă gălbenuşul de ou
Publicat pe 10.01.2016 la 01:52 Actualizat pe 10.01.2016 la 11:50
Cu siguranţă ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să ai în farfurie un ou al cărui margini sunt verzi. Trebuie să ştii că acest fapt nu este cauzat de către ou, ci de pregătirea necorespunzătoare a acestuia.
Cu siguranţă ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să ai în farfurie un ou al cărui margini sunt verzi. Trebuie să ştii că acest fapt nu este cauzat de către ou, ci de pregătirea necorespunzătoare a acestuia.
Gălbenuşul capătă o culoare verzuie atunci când este fiert prea mult timp. Culoarea gri-verzui este dovada vizuală a formării de sulfat de fier, acolo unde gălbenuşul şi partea albă a oului se întâlnesc.
Acest proces, însă, este total inofensiv. Ouăle care au fost fierte prea mult timp sunt încă perfect comestibile şi au gust bun, doar că arată neplăcut şi nu sunt deloc apetisant.