Nu te aşteptai la asta! Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi BROCCOLI
Publicat pe 11.11.2015 la 17:05 Actualizat pe 11.11.2015 la 17:10
Broccoli face parte din familia cruciferelor (brasicaceelor), din care fac parte conopida, varza de Bruxelles, guliile, napii și varza.
Broccoli face parte din familia cruciferelor (brasicaceelor), din care fac parte conopida, varza de Bruxelles, guliile, napii și varza. La fel ca și conopida, broccoli este alcătuit din buchețele, dar care la acesta sunt mai răsfirate, mai puțin compacte și ușor desfăcute, de culoare verde.
Poate avea, la anumite varietăți, culoarea galbenă sau chiar violet. Originar din estul Mediteranei și Asia Mică, broccoli a fost cultivat în Italia din cele mai vechi timpuri romane și a fost adus în Anglia și America, în anii 1700, notează Agerpres.
O mare de vitamine în una dintre cele mai sănătoase legume
Are o valoare nutritivă și alimentară ridicată și, de asemenea, un conținut bogat în glucide, vitamine și săruri minerale. Include în cantități mari vitamina C și vitamina K, extrem de necesară pentru o bună circulație sanguină, dar și fibre solubile și insolubile, care ajută la reducerea valorilor colesterolului rău (LDL) din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina A, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, acid folic, zinc, seleniu, fosfor.