Nucile trateaza afectiunile cardiace
Publicat pe 07.12.2010 la 19:48 Actualizat pe 07.12.2010 la 19:59
Nuca nu este doar buna, ci foarte buna pentru a ne intretine sanatatea inca de la varste fragede. Este important sa constientizam aceasta informatie si sa introducem nuca sub orice forma posibila si atractiva in alimentatia zilnica a copiilor nostri dar si a noastra – chiar si in cazul in care urmam o dieta. Beneficiile ei sunt infinit mai mari decat faptul ca am depasi un numar de calorii indicat de o anumita cura de slabire.
- Nucile trateaza tulburarile de ritm cardiac
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa linoleic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Ei i-au avertizat pe participantii la studiu ca pot manca absolut tot ceea ce doresc, cu conditia sa consume si nuci.
"Acest lucru demonstreaza ca grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta, pe cand o grasime neutra, precum uleiul de masline, nu are un rol atat de important", afirma Robert Vogel, profesor la University of Maryland, Baltimore.
- Specialistii citati de BBCNews ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.
- Daca mancam nuci dupa fiecare masa, impiedicam ingrosarea arterelor si prevenim bolile de inima.
- Opt nuci pe zi ne tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Barcelona’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".
- Nucile sunt chiar mai sanatoase decat uleiul de masline.
S-a realizat o cercetare ce a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana. La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la cealalta, miezul a opt nuci. Testele au aratat ca atat uleiul de masline, cat si nucile au ajutat la reducerea inflamatiilor din artere care apar brusc dupa o masa bogata in grasimi saturate si care, in timp, favorizeaza intarirea arterelor si creste riscul unor boli de inima si al atacului vascular cerebral.
Cu toate acestea, spre deosebire de uleiul de masline, nucile au mai ajutat si la mentinerea elasticitatii si flexibilitatii arterelor, indiferent de nivelul colesterolului.
- Nucile si alunele pot inlocui majoritatea nutrientilor de origine animala
Printre nutrientii nucilor se numara cele mai multe vitamine B, fosfor, fier, cupru, potasiu si proteine. Ca mai toate proteinele din surse vegetale, cele din nuci si alune sunt inferioare calitativ celor animale. Cu toate acestea, in combinatie cu paine, cereale si leguminoase (mai ales soia si linte) se poate obtine gama intreaga si echilibrata de aminoacizi esentiali.
sursa : sfatulparintilor.ro
sursa foto: foodandlifestyle.com