Nu-ți mai căuta diagnosticul pe Wikipedia! 90% dintre articolele de sănătate scrise sunt GREȘITE
Publicat pe 27.05.2014 la 15:02 Actualizat pe 27.05.2014 la 15:33
Cum te simți rău și ai simptome ciudate intri pe Internet să-ți pui singură diagnosticul? Acest obicei este extrem de periculos, mai ales dacă iei în considerare Wikipedia ca sursă credibilă. Deseori, ceea ce îți arată platforma nu are nicio legătură cu realitatea
Cum te simți rău și ai simptome ciudate intri pe Internet să-ți pui singură diagnosticul? Acest obicei este extrem de periculos, mai ales dacă iei în considerare Wikipedia ca sursă credibilă. Deseori, ceea ce îți arată platforma nu are nicio legătură cu realitatea.
Cercetătorii de la Universitatea Campbell din SUA au studiat paginile și articolele postate pe Wikipedia și au descoperit că 9 din 10 conțineau erori grave, iar la restul lipseau informații de extremă importanță pentru public, scoase chiar de companiile farmaceutice care nu doreau publicitate negativă.
Principalul motiv pentru toate acestea este chiar politica Wikipedia - libertatea dată utilizatorilor de a crea, șterge și edita pagini. Înaitne de a fi postate, ele nu sunt revizuite de specialiști, precum jurnalele medicale. În cele 31 de milioane de articole, în 285 de limbi, se află măcar 20.000 legate de sănătate. În ele se găsesc greșeli care țin de modul de diagnosticare a presiunii arteriale mari și de riscul antidepresivelor pentru copii.