Oamenii beau OȚET! Ar trebui să bei și tu?

Publicat pe 01.08.2014 la 12:40 Actualizat pe 01.08.2014 la 12:42

Oțetul de mere scade zahărul din sânge, cel balsamic îmbunătățește sănătatea inimii. Oamenii beau oțet! Oare ar trebui să bei și tu?

Oamenii beau OȚET! Ar trebui să bei și tu?

Oțetul de mere scade zahărul din sânge, cel balsamic îmbunătățește sănătatea inimii.
Oamenii beau oțet! Oare ar trebui să bei și tu?

Doar dacă locuiești în pădure, nu ai auzit de beneficiile oțetului – în special al celui de mere.

Oțetul este un ingredient ce se folosea încă din antichitate ca aliment și medicament.

E foarte ușor să cazi în plasă și să crezi că este un ingredient minune. Nu este!
Se spune că dacă bei puțin oțet înainte de masă, îți taie pofta de mâncare și arde caloriile.
Oțetul conține antioxidanți ce încetinesc îmbătrânirea prematură, reducând riscul de a face cancer, de exemplu.

Scade zahărul din sânge
Să bei oțet de mere înainte de a lua o masă bogată în carbohidrați, îmbunătățește sensibilitatea la insulină – încetinind nivelul de creștere al zahărului din sânge – pentru cei rezistenți la insulină – pediabeticii sau celor care suferă de diabet tip II.
Cercetătorii au observant că oțetul poate avea efecte avea efecte similare medicamentelor anti-diabet.

Protejează inima
Oțetul balsamic previne oxidarea colesterolului LDL – despre care se crede că are o contribuție majoră la arteroscleroză – o boală ce “construiește” plăci în artere, blocând circulația sângelui, ceea ce duce la probleme de inimă.

Te ajută să slăbești
Acest condiment să-i spunem, poate înlocui grăsimile nesănătoase, în special când e adăugat în salate sau în sosuri pentru salată.
El dă savoare și arde caloriile.

Omoară bacteriile
Oțetul are proprietăți antibacteriene, ceea ce duce la lupta împotriva infecțiilor.
Aciditatea descrește pH-ul țesuturilor, ceea ce previne dezvoltarea bacteriilor pe suprafața lor.
Acidul acetic din oțet care-i dă gustul și mirosul, se comportă ca un dezinfectant non-toxic împotriva bacteriei rezistente la tuberculoză.

Reduce riscul de a face cancer
Este bogat în polifenoli, compuși sintetizați din plante pentru a lupta cu stresul oxidativ.
Consumul de polifenoli crește protecția antioxidantă și reduce riscul de a face cancer.


Concluzie

În unele cazuri, oțetul este un condiment benefic, dar nu face minuni și nu vindecă sau nu înlocuiește alimentația sănătoasă ori dieta echilibrată.
Plus, oțetul este un acid, deci un consum mare poate eroda, în timp, smalțul dinților.

În articolul

Oamenii beau OȚET! Ar trebui să bei și tu?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Ce regulă strictă i-a impus Victor Slav fiicei sale și a Biancăi Drăgușanu: „Mă manipulează. Încerc să îi explic”
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi câte 500 de lei
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x