Obiceiuri alimentare care ar putea contribui la supraponderabilitate

Publicat pe 22.09.2021 la 14:34 Actualizat pe 22.09.2021 la 14:38

Există o veche zicală: dacă te afli în picioare într-o gaură adâncă, cu o lopată în mâini, încetează să sapi. Deci, dacă te-ai îngrășat, dar nu ai făcut schimbări în obiceiurile zilnice, te scufunzi puțin câte puțin în fiecare zi, dar continui să te întrebi de ce se întâmplă acest lucru.

Nu poftele pe care ți le faci din când în când sunt vinovate pentru kilogramele de pe cântar

Shutterstock

Nu poftele pe care ți le faci din când în când sunt vinovate pentru kilogramele de pe cântar. Lucrurile mărunte pe care le faci zi de zi, lucruri pe care abia observi că le faci, determină dimensiunea taliei tale.

Un singur lucru trebuie să faci ca să te oprești din acumularea de kilograme. Să-ți dai seama de lucrurile mărunte pe care le faci de obicei. Obiceiuri alimentare care ar putea contribui la supraponderabilitate sunt multe, iată câteva dintre ele.

1. Consumi alimente cu un conținut scăzut de grăsimi. Poate suna ciudat, dar nu mai cumpăra alimente comercializate sub formă de smoothie cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi, nici măcar pe cele care sunt recomandate pentru slăbit. De obicei, produsele cu conținut scăzut de grăsimi te scapă doar câteva calorii. Acest lucru se datorează faptului că producătorii de alimente înlocuiesc grăsimile inofensive cu carbohidrați simpli cu performanță slabă, care se digeră rapid, provocând o goană după zahăr. Foame revine rapid.

2. Ignori cantitățile de sodiu. Cel mai important lucru atunci când cumperi alimente din magazin este să citești eticheta. Cea mai mare parte a excesului de sodiu provine din alimente procesate, cum ar fi vafe congelate, covrigi, brânză de vaci, burgeri vegetarieni și sosuri de salată. Sarea te îngrașă? Este puțin probabil să provoace creșterea numărului de kg, dar sarea te va face să arăți mai grasă, deoarece provoacă balonare.

3. Mănânci prea repede. Dacă corpul tău are un defect major, acesta este: durează 20 de minute până când stomacul tău îi spune creierului că s-a saturat. Un studiu din Jurnalul Asociației Americane de Dietetică a constatat că consumatorii care mănâncă încet consumă cu 66 de calorii mai puțin la o masă, în comparație cu cei care mănâncă rapid. Ce înseamnă 66 de calorii? Dacă poți face asta la fiecare masă, vei pierde mai mult de 20 de kilograme pe an!

4. Mănânci din farfurii mari. Un studiu publicat în revista Obesity Science & Practice a constatat că atunci când li se oferă o opțiune, 98,4% dintre persoanele obeze optează pentru farfurii mai mari. Consecințe: mai multe alimente, mai multe calorii și mai multe grăsimi corporale. Ține porțiile sub control, alegând feluri de mâncare mai mici.

5. Ignori sfaturile nutriționiștilor. Fiecare dintre noi știe foarte bine teoria. De cele mai multe ori practica este cea care ne dă bătăi de cap. Pune la punct un plan alimentar pe placul tău împreună cu un specialist în nutriție, respectă-l și corpul tău îți va mulțumi înzecit.

6. Încerci diete restrictive. Dacă ai ținut dieta Paleo sau una cu un conținut scăzut de carbohidrați, atunci mergi pe această linie. Deseori, dietele care nu permit anumite grupe de alimente, nu permit echilibrul și moderația de care ai nevoie pentru un plan sănătos de alimentație pe tot parcursul vieții. În plus, persoanele care urmează aceste planuri pot fi predispuse la deficiențe nutriționale periculoase. Sau se pot plictisi pur și simplu cu planul lor restrictiv și pot ajunge să mănânce în exces.

Ca să îți dai seama de cantitatea de mâncare pe care o consume, dar și de gramaj, aplicația eatZZ este salvarea ta. Fiecare restaurant de pe eatZZ are trecut gramajul preparatelor, deci vei putea contoriza foarte ușor numărul de calorii, dar și dimensiunea porțiilor.

Toate restaurantele din aplicația eatZZ sunt #unulpentrualtul, dar cea mai mare preocupare a lor este față de clienții care le trec pragul zi de zi sau le comandă mâncarea. Niciodată nu a fost atât de simplu şi rapid să îţi comanzi mâncarea preferată. Pe www.eatzz.ro găsești tot ceea ce poftești: de la mâncare tradiţională românească până la mâncare chinezească.

Descarcă aplicația și poți comanda oricând, de oriunde. Restaurantele din aplicația eatZZ au meniuri ușor de accesat, numai bune de vizionat.

În articolul

Obiceiuri alimentare care ar putea contribui la supraponderabilitate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x