Otrava din mâncare pe care o cosumăm în fiecare zi! Și nu, nu este vorba despre sare sau zahăr!
Publicat pe 30.05.2016 la 21:54 Actualizat pe 31.05.2016 la 08:01
Este glutamatul de sodiu sau E 621, un aditiv care se găsește în cantități îngrijorător de mari, în aproape toate restaurantele.
Este glutamatul de sodiu sau E 621, un aditiv care se găsește în cantități îngrijorător de mari, în aproape toate restaurantele.
Are consistența unei pudre cristaline și este adăugat pentru a intensifica aroma mâncărurilor, având gust de supă cu carne.
Acest aditiv poate fi folosit într-o varietate de preparate. El crește pofta de mâncare și obezitatea, deoarece afectează celulele creierului, acționând ca un drog. Este frecvent în sosuri, salam, chips-uri, conserve, bere etc.
Doza care ar trebui folosită pentru a nu deveni nociv este de 1,5 grame / zi, ca adult, iar copiii- o jumătate de gram. Astăzi, însă, se folosesc până la 200 de mii de tone de glutamat de sodiu, anual. Supradozajul mai este numit și ”sindromul restaurantului chinezesc” și este caracterizat prin: amețeli, migrene, tulburări de vedere, palpitații, dezechilibru hormonal, tuse, slăbiciune, dureri în piept etc. Așadar, rețineți: ”suntem ceea ce mâncăm!”