Otrava din mâncare pe care o cosumăm în fiecare zi! Și nu, nu este vorba despre sare sau zahăr!

Publicat pe 30.05.2016 la 21:54 Actualizat pe 31.05.2016 la 08:01

Este glutamatul de sodiu sau E 621, un aditiv care se găsește în cantități îngrijorător de mari, în aproape toate restaurantele.

hepta.ro

Este glutamatul de sodiu sau E 621, un aditiv care se găsește în cantități îngrijorător de mari, în aproape toate restaurantele.

Are consistența unei pudre cristaline și este adăugat pentru a intensifica aroma mâncărurilor, având gust de supă cu carne.
Acest aditiv poate fi folosit într-o varietate de preparate. El crește pofta de mâncare și obezitatea, deoarece afectează celulele creierului, acționând ca un drog. Este frecvent în sosuri, salam, chips-uri, conserve, bere etc.

Doza care ar trebui folosită pentru a nu deveni nociv este de 1,5 grame / zi, ca adult, iar copiii- o jumătate de gram. Astăzi, însă, se folosesc până la 200 de mii de tone de glutamat de sodiu, anual. Supradozajul mai este numit și ”sindromul restaurantului chinezesc” și este caracterizat prin: amețeli, migrene, tulburări de vedere, palpitații, dezechilibru hormonal, tuse, slăbiciune, dureri în piept etc. Așadar, rețineți: ”suntem ceea ce mâncăm!”

În articolul Otrava din mâncare pe care o cosumăm în fiecare zi! Și nu, nu este vorba despre sare sau zahăr!:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2025. Peștii își vor face noi prieteni. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
observatornews.ro
Facturile s-ar putea tripla în mai puţin de 2 luni. Companiile cu cel mai mic preţ de pe piaţă
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
a1.ro
Interviu cu Cristina Ciobănașu și Bianca Purcărea. De ce echipă se tem cel mai mult. "Ne tremură port-jartierele de frică"
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
HelloTaste.ro
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Catine
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
useit.ro
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
as.ro
Întrebat despre o nouă investiţie, milionarul român care construieşte un castel a dat un răspuns tranşant!
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
MediCOOL
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Spynews
Şoc meteo în România! Cea mai rece dimineață de mai din ultimii 50 de ani! Termometrele au arătat până la -8 grade
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
DeParinti
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Exerciții pentru a-ți întări mușchii brațelor. Cum le poți pune în aplicare
MediCOOL
Exerciții pentru a-ți întări mușchii brațelor. Cum le poți pune în aplicare
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
HelloTaste
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
close
x