Patru alimente care îţi induc starea de oboseală
Publicat pe 04.11.2014 la 15:09 Actualizat pe 04.11.2014 la 16:45
Hrana de zi cu zi ar trebui să îţi ofere energie pentru a funcţiona la capacitate maximă, însă există câteva produse pe care le consumăm zilnic şi care fac exact opusul.
Hrana de zi cu zi ar trebui să îţi ofere energie pentru a funcţiona la capacitate maximă, însă există câteva produse pe care le consumăm zilnic şi care fac exact opusul.
Iată care sunt alimentele care provoacă o stare de oboseală:
Dulciurile
Odată ajuns în organism, zahărul eliberează imediat insulina în sânge, care va acţiona precum un somnifer puternic. După creşterea bruscă a energiei, scăderea va fi la fel de bruscă, iar oboseala se va instala imediat în corp.
Pâinea albă
Pâinea albă face parte din categoria alimentelor bogate în carbofidraţi glicemici, care nu conţin suficient de multe fibre încât să îţi dea energie. Astfel, în loc să te simţi plină de viaţă după ce o consumi, te moleşeşte.
Carnea roşie
Carnea roşie se digeră mai greu decât alte tipuri de alimente proteice, aşa cum sunt carnea albă, peştele, ouăle sau lactatele. Energia ta va fi consumată, într-o mare măsură, pentru a le digera şi de aceea te vei simţi mai obosită după ce mănânci.
Bananele
Bogate în magneziu, bananele te po face să te simţi obosită. Motivul? Magneziul este un rexant muscular, aşa că ar fi indicat să mănânci acest aliment seara, pentru a avea un somn liniştit.