Patru grupe sanguine, patru diete diferite

Publicat pe 03.12.2010 la 12:13 Actualizat pe 03.12.2010 la 13:23

Sarbatorile vin, sarbatorile vin…iar tu nu te simti pregatita sa le intampini. Poate nu ai starea de spirit generala sau corpul tau nu se afla in cea mai buna forma. Daca te regasesti in a doua afirmatie, o dieta sanatoasa este ceea ce iti trebuie acum – si nu orice dieta, ci una potrivita grupei tale sanguine.

Grupa 0

Daca ai grupa 0, mai mult ca sigur ai un corp atletic, bine structurat. Pentru constitutia ta fizica ai nevoie de cel putin o ora de exercitii fizice, timp in care sa iti reincarci bateriile. Grupa 0 necesita un regim bogat in proteine animale, deci degeaba incerci sa tii o dieta vegana, nu are niciun rost. Mai bine consuma cu masura curcan, miel, peste si ocazional vita organica si evita lactatele si cerealele.

Grupa A

Daca te regasesti in aceasta categorie ar trebui sa optezi pentru o dieta vegetariana. Contrar celor cu grupa 0, tu ai nevoie de echilibru decat de energie si forta bruta. In consecinta, nu iti trebuiesc lactate, cereale sau carne, ci legume cu frunze verzi precum spanacul, varza, urzicile sau produse bio-vegetariene - tofu, lapte de soia, orez, soia.

Aceeasi regula se aplica si cand vine vorba de exercitiu fizic: cheia este flexibilitatea, echilibrul si nu forta , deci iti sunt recomandate yoga, tai-chi si qi gong.

Grupa B

Grupa B este grupa moderatiei. Daca te-ai nimerit printre persoanele care au grupa B , esti o norocoasa deoarece atat proteinele vegetale cat si cele animale iti sunt permise. Totodata, ai avantajul unui sistem imunitar puternic si a unei constitutii fericite.

Atentie! Lactatele desi permise, trebuie consumate cu grija, pentru ca altfel vei fi predispus la alergii, boli respiratorii si sinuzite.

Daca vrei sa faci sport alege activitati moderate, care sa nu te solicite prea mult. In acest sens, poti face jogging, inot, hatha yoga. Ai succes in sporturile competitive dar si in cele care implica creativitate.

GrupaAB

Daca te incadrezi la grupa AB de sange, afla ca poti tolera o combinatie de regim – digeri cu usurinta proteinele vegetale recomandate grupei B, tolerezi proteina animala dar iti este greu, daca nu imposibil, sa consumi lactate.

O sedinta de exercitii fizice incepe cu yoga cat mai de dimineata si continua cu 15-20 de minute de aerobic.

sursa foto: time.com

În articolul

Patru grupe sanguine, patru diete diferite

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x