Patru mituri despre fitness
Publicat pe 07.10.2010 la 11:49 Actualizat pe 07.10.2010 la 12:05
"Adevarat sau fals" e un joc care-ar merge de minune cand e vorba despre diete si reguli pentru o forma fizica optima. Informatii noi si vechi se bat zilnic cap in cap. Studii ce apar te miri unde lanseaza teorii de genul "ciocolata nu ingrasa", "vinul rosu slabeste" sau "micul-dejun gras si uleios e cel mai indicat start al zilei". Cand devine tot mai greu de stiut ce sa faci si ce sa eviti pentru a atinge greutatea sau forma fizica dorita, editia americana a revistei Glamour atrage atentia asupra catorva dintre cele mai frecvente greseli pe care le fac cei care se "inhama" la misiunea de a scapa de kilogramele in plus si de a face miscare.
1. Scapam de grasime reducand numarul de calorii.
Nimic mai gresit, spun expertii consultati de revista americana. Ca reactie la scaderea aportului caloric, organismul se agata cu dintii de rezervele de grasime, dornic sa se asigure ca ramane cu suficiente provizii.
2. Un abdomen sculptat, doar cu "abdomene".
Exercitiile care solicita musculatura abdominala nu trebuie sub nici o forma excluse din programul zilnic, dar ideea ca doar ele vor duce la formarea celebrelor "pachetele" e departe de adevar. Solutia - o combinatie intre o alimentatie sanatoasa, exercitii cardio si exercitii pentru tonificarea musculaturii.
3. Celulele grase pot disparea.
Nici cu bacheta magica. Si cu atat mai putin cu vreo dieta sau vreun program de exercitii oricat de ambitios. Numarul rau poate fi redus, insa de disparut nu se pune problema. In schimb, alimentatia sanatoasa poate opri dezvoltarea unor celule grase nou-noute.
4. Exercitiile cardiovasculare sunt tot ce conteaza.
Desi sunt recunoscute ca foarte eficiente in procesul de slabire, aceste exercitii care stimuleaza ritmul cardiac si presupun un consum insemnat de calorii trebuie combinate cu alte tipuri de exercitii pentru un efect optim si de durata. Cele mai bune planuri de fitness sunt cele care imbina exercitiile cardio cu cele pentru dezvoltarea flexibilitatii si pentru cresterea rezistentei. Plus cel putin o zi de repaos pe saptamana, pentru ca musculatura sa aiba timp sa se refaca.
Citeste si Jurnalul National
Sursa foto: healthstylesexercise.com