Pericole pentru sănătate: obiceiuri banale care ne pot îmbolnăvi

Publicat pe 11.11.2013 la 08:37 Actualizat pe 11.11.2013 la 09:32

În ziua de astăzi se pune foarte mult accentul pe igienă și se promovează un stil de viață cât mai responsabil și sănătos. Însă dacă exact obiceiurile pe care le facem pentru a ne fi mai bine ne fac mai mult rău? Află care sunt cele mai periculoase obiceiuri banale pe care le facem zilnic!

Săpunul tău antibacterian îți poate crea un dezechilibru hormonal

Anumite săpunuri antibacteriene conțin o substanță chimică numită triclosan despre care s-a descoperit că afectează nivelul hormonal al animalele. Deși rezultatele au fost făcute publice, au fost considerate neconcludente și alte teste sunt în curs de desfășurare. Triclosanul se gasește în aproximativ 75% din produsele de curățat casa și în pasta de dinți.

Mașina de spălat - sursă de E.coli și materii fecală

Un studiu realizat de un profesor al secției de microbiologie de la Universitatea din Arizona a demonstrat faptul că a spăla doar chiloți la o încărcare în mașina de spălat poate duce la transmiterea a 100 milioane E.coli în apă, E. coli care vor fi transferați la următoarea spălare și vor ajunge pe restul de haine. Există cam o treime de gram de materie fecală pe o pereche obișnuită de chiloți. Pentru a reduce problema se sugerează spălarea lor la 60 de grade.

Bucătăria ta este probabil mai murdară decât baia

Gresia din baie poate adăposti în jur de 2 milioane de bacterii pe metru pătrat, în timp ce în țeava de scurgere din bucătărie se pot găsi în jur de 500.000 bacterii pe metru pătrat. Chiuveta din bucătărie poate fi mai murdară decât vasul de toaletă, mai ales dacă vasele sunt lăsate la înmuiat câteva ore și se creează astfel un mediu proprice pentru bacterii ca E. coli și salmonela.

Nu tot ce ajunge în vasul de toaletă stă acolo

Atunci când tragi apa, dacă lași ridicat capacul vasului de toaletă, particule mici de materii fecale sunt răspândite în aer. Astfel încât, obiecte pe care le folosești la igiena orală, cum ar fi periuța de dinți pot fi infestate. Nu lăsa capacul ridicat și ține periuța de dinți într-o cutiuța protectoare.

Dușul zilnic nu este foarte sănătos

Dacă îți speli parul zilnic, înlături uleiurile naturale care protejează părul. Mai mult, glandele sebacee primesc un semnal că trebuie să producă mai mult sebum. Rezultatul? Un par mai gras. Se recomandă spălarea părului de 2-3 ori pe săptămână. Dacă totuși simți nevoia să îl speli zilnic, atunci folosește un șampon delicat și spală părul doar o dată.

Foto: hepta.ro

În articolul

Pericole pentru sănătate: obiceiuri banale care ne pot îmbolnăvi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
a1.ro
Imagini emoționante cu întoarcerea Irinei Fodor din Asia Express. Cum a surprins-o Răzvan Fodor acasă: „După 62 de zile”
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Cât de frumoasă este fiica lui Ionuţ Chirilă. Imagini rare cu Ana
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x