Plăceri vinovate care îmbunătățesc starea de sănătate

Publicat pe 10.01.2014 la 14:46 Actualizat pe 13.01.2014 la 12:57

Suntem bombardați zilnic de informații despre cum să avem o stare de sănătate mai bună și a duce un stil de viață echilibrat pare mai degrabă o corvoadă decât ceva făcut cu plăcere și ușurință. Dar dacă ai putea să te simți mai bine și să arăți mai tânăr bucurându-te de câteva plăceri vinovate?

Suntem bombardați zilnic de informații despre cum să avem o stare de sănătate mai bună și a duce un stil de viață echilibrat pare mai degrabă o corvoadă decât ceva făcut cu plăcere și ușurință. Dar dacă ai putea să te simți mai bine și să arăți mai tânăr bucurându-te de câteva plăceri vinovate?

Mai mult sex!

Sexul crește circulația sangvină, iar acest lucru îi dă o strălucire sănătoasă pielii tale care are parte de mai mult oxigen și de nutrienți. Astfel ai mai puține riduri, parul este mai des și mai strălucitor, dar mai mult, scapi de stres. În privința sănătății arterelor tale, sexul este la fel de bun ca o ședință de zumba. Îți scade șansele de a avea o boală de inimă, cancer și depresie. Femeile care au o viață sexuală activă arată cu doi până la opt ani mai tinere.

Bea un pahar de alcool în fiecare seară

Un pahar cu vin sau un cocktail fără zahăr băut în fiecare seară crește șansele de a ajunge la bătrânețe fără a suferi de cancer, de boli de inimă sau plămâni. Un pahar de alcool nu foarte puternic este sănătos pentru inimă, crește colesterolul bun cu 12 la sută, reduce formarea de chisturi și te poate ajuta și să slăbești.

Bucură-te de plimbări lungi!

Pe lângă faptul că te ajută să fii în formă, plimbările îți oferă un bonus de neprețuit: timp cu tine însuți. Este important să iei pauze și să lași deoparte tensiunea. Observă natura, mirosul aerului, oamenii care trec pe lângă tine. Este un mod foarte simplu de a reduce stresul.

Plănuiește o întâlnire săptămânală cu prietenii

Ieșiți în oraș, luați cina sau să vedeți un film. Relațiile de lungă durată sunt cheia sănătății și fericirii. Dacă ești într-o relație de dragoste, plănuiește întâlniri romantice sau distractive cu partenerul pentru a ieși din rutină.

Desert? Da! Ciocolată

Dacă tot îți este poftă de ceva dulce, de ce să nu te bucuri de ceva delicios care are și beneficii asupra sănătății? Ciocolata neagră (cea cu un minim de 70% cacao) ajută la circulația sangvină, este plină de oxidanți ce luptă împotriva efectelor nocive ale soarelui și împotriva ridurilor.

Mergi la masaj

Masajul nu este doar un răsfăț pentru zile speciale, ci are efecte benefice asupra sănătății, reducând presiunea arterială, retenția de apă și ajutând la un sistem imunitar mai puternic. Totodată crește și nivelul de occitonină sau hormonul fericirii.

Foto: hepta.ro

În articolul

Plăceri vinovate care îmbunătățesc starea de sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x