Plante care te ajuta sa dormi

Publicat pe 21.10.2010 la 11:17 Actualizat pe 21.10.2010 la 11:30

Plante care te ajuta sa dormi

Plantele au un efect relaxat, sedativ si fortifiant asupra sistemului nervos. Stresul si anxietatea sunt, fara îndoiala, o bariera în calea unui somn de calitate, dar, din fericire, medicina naturista ofera câteva remedii eficiente.

Maghiran
Ceaiul se foloseste cu succes în combaterea insomniilor, având efect antidepresiv si chiar euforizant. Astfel este un remediu excelent si pentru depresii. De retinut ca aceasta planta nu este recomandata persoanelor ce sufera de hipertensiune sau care au avut accidente vasculare.
Valeriana
Este utilizata ca somnifer de mai bine de 1.000 de ani. Datorita eficientei sale, a fost adesea comparata cu diazepamul (preparat farmaceutic tranchilizant), însa, spre deosebire de celelalte barbiturice, valeriana nu produce ameteli dimineata si nu creeaza dependenta. Fiind un sedativ eficient, combate stresul, crizele de epilepsie sau de astm, durerea, hipertensiunea si spasmele musculare. Se recomanda sub forma de tictura, 10-15 picaturi înainte de culcare. Poate fi folosita si sub forma de pulbere sau tablete, cu mentiunea ca pulberea trebuie consumata proaspata, în maximum 10 zile.
Sunatoarea
Considerata o planta cu inestimabile calitati curative, infuziile de sunatoare pot înlocui foarte bine antidepresivele. Tictura de sunatoare este un bun adjuvant în tratarea insomniei. Sunt recomandate 30 de picaturi de doua-trei ori pe zi, diluate în apa.
Telina
Contine o serie de compusi ce scad concentratia de hormoni ai stresului si linistesc sistemul nervos. Un ceai din seminte de telina sau o tulpina de telina consumata înainte de culcare poate oferi un somn linistit.
Citeste si revista Felicia

Foto: Hepta

În articolul

Plante care te ajuta sa dormi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x