Plimba-te cat mai mult ca sa ai o memorie buna!

Publicat pe 21.10.2010 la 12:29 Actualizat pe 21.10.2010 la 12:35

Plimba-te cat mai mult ca sa ai o memorie buna!buna

Persoanele care merg pe jos cel putin zece kilometri pe saptamana au sanse mai mici de a avea probleme mintale la batranete.

Conform unui studiu citat de Reuters, la care au participat 300 de subiecti din Pittsburgh, persoanele care mergeau pe jos circa zece kilometri pe saptamana au avut mai putine probleme mintale decat persoanele care nu faceau plimbari.

"La persoanele in varsta dimensiunile creierului se micsoreaza, ceea ce poate duce la probleme de memorie. Rezultatele noastre ar trebui sa incurajeze specialistii sa efectueze mai multe studii privind aplicabilitatea exercitiilor fizice in tratamentul impotriva Alzheimer sau dementa", a declarat Kirk Erickson, de la University of Pittsburgh.

Boala Alzheimer, cea mai comuna forma de dementa, omoara incet celulele creierului, iar anumite activitati, precum plimbarile, par sa aiba un efect pozitiv asupra creierului.

La studiu au participat 299 de subiecti care nu sufereau de dementa, iar timp de noua ani cercetatorii au scanat periodic creierele acestora. Dupa alti patru ani, cercetatorii au testat daca vreun subiect sufera de dementa.

Astfel, au descoperit ca persoanele care mergeau pe jos circa zece kilometri pe saptamana si-au injumatatit sansele de a dezvolta probleme de memorie.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii pentru a vedea concret care sunt efectele exercitiilor fizice asupra dementei.

"In cazul in care exercitiile fizice efectuate inca de la mijlocul vietii pot imbunatati memoria, atunci acesta poate fi un motiv in plus pentru ca oamenii de toate varstele sa faca miscare", a declarat Erickson.

Sursa: IntactNews

Foto: Hepta

În articolul

Plimba-te cat mai mult ca sa ai o memorie buna!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x