Primul pas catre o greutate ideala: gandeste ca o femeie slaba

Publicat pe 02.04.2011 la 20:11 Actualizat pe 02.04.2011 la 20:25

Recunoaste, si tu ai in cercul de prietene una care va calca pe nervi in secret pe toate, fiindca are vesnic greutatea ideala si nu pare se tina niciodata regim, nu e obsedata de calorii, nu e frustrata de restrictii culinare. Ei, bine, cercetarile arata ca oamenii slabi pur si simplu nu se gandesc la mancare in acelasi mod in care o facem noi... ceilalti.

Dr. David L Katz spune ca persoanele subtiri au o relatie mai relaxata cu mancarea. "In schimb, persoanele plinute tind sa fie preocupate de mancare. Isi concentreaza atentia si energia asupra cantitatii si frecventelor meselor sau ataseaza etichete mancarurilor, categorisindu-le drept bune sau rele. Consecinta e ca se gandesc tot timpul la mancare", spune acesta.

Exploreaza mintile misterioase ale celor slabi in mod "natural" si invata cum sa gandesti si sa mamanci ca femeile suple.

Stiu cand sa se opreasca din mancat

Pe o scara de la unu la zece a nivelului de satietate, femeile slabe se opresc din mancat la sase sau sapte, spune nutritionista Jill Fleming, autoare a cartii "Oamenii slabi nu-si golesc farfuriile". Ceilalti continua sa manance pana la opt sau chiar zece. De ce? Raspunsul ar putea fi ca au tendinta sa echivaleze senzatia de stomac plin cu satisfactia si se simt nesatisfacuti daca nu sunt plini. Sau poate ca te-ai obisnuit sa termini tot ce ai in farfurie, indiferent ca ai sau nu nevoie de toata acea mancare.

Fa ca ele: Ca sa mananci ca slabanoagele, cand te afli cam la jumatatea urmatoarei tale mese, pune jos furculita si, folosind scara de la 1 la 10, evalueaza-ti nivelul de satietate. Fa acelasi lucru cand mai ai in farfurie doar vreo cinci guri de mancare. Scopul e sa inveti sa constientizezi nivelul de satisfactie din timpul unei mese. In plus, iti incetineste ritmul cu care mananci si permite semnalului de satietate de la stomac sa ajunga la creier inainte sa mai apuci sa mananci in plus.

Stiu ca foamea nu e o urgenta

Majoritatea celor care se lupta cu kilogramele in plus tind sa priveasca foamea ca pe o boala ce trebuie vindecata cat mai repede. Daca te temi de senzatia de foame e posibil ca deseori sa mananci mai mult decat iti trebuie ca sa eviti acea senzatie. Oamenii slabi tolereaza acea senzatie pentru ca stiu ca vine si trece si astfel amana inca o perioada urmatoarea masa.

Fa ca ele: Alege o zi extrem e plina ca sa amani dinadins cu o ora sau doua masa de pranz.. Sau incearca intr-o zi sa sari peste o gustare de dupa-amiaza. Vei vedea ca poti sa functionezi chiar si asa foarte bine. Data viitoare cand stomacul incepe sa te roada, te vei abtine in loc sa te repezi direct cu capul in frigider.

Nu vindeca tristetea cu mancare

Nu e vorba ca femeile slabe sunt imune la mancatul pe fond emotional, insa ele stiu sa-l recunoasca atunci cand se intampla si se opresc.

Fa ca ele: Adauga vocabularului tau cuvantul "STOP". Invata ca cele mai comune motive pentru mancatul emotional sunt oboseala, tristetea sau furia, asa ca atunci cand te trezesti pe canapea cu o cutie intreaga de fursecuri sau o galeata de inghetata, incearca sa identifici factorul declansator. Daca descoperi ca iti este foame intr-adevar, ia o gustare sanatoasa, cum ar fi o mana de nuci sau migdale, care sa te tina pana la urmatoarea masa.

Dar daca descoperi ca mananci pentru ca esti obosita, nervoasa sau trista cauta o solutie fara calorii pentru nevoia ta emotionala. Calmeaza-ti nervii facand o alergare sau sarind prin casa sau dansand. Daca esti trista suna o prietena sau fa o plimbare in parc sau iesi la o cafea la mall. Avand oameni in jur te vei simti mai conectata la comunitate, chiar daca nu te intalnesti cu nimeni cunoscut. Daca esti obosita, culca-te!

Mananca mai multe fructe

Studiile arata ca, in medie, femeile slabe mananca cu o portie mai multe fructe decat femeile supraponderale, mananca mai multe fibre si mai putina grasime pe zi decat surorile lor rotunjoare.

Fa ca ele: Ca sa mananci ca subtirelele examineaza-ti dieta zilnica si cauta metode prin care sa introduci in ea mai multe fructe (nu sucuri de fructe). Tinta trebuie sa-ti fie doua - trei portii de fructe pe zi. Presara fructe de padure pe cereale sau in iaurt. Adauga felii de pere in sandvisul cu pui sau, ca desert, coace un mar. Tine pe masa din bucatarie sau pe birou un castron cu fructe, ca sa fie cele mai la indemana gustari cand te apuca foamea sau pofta de rontait ceva.

Sursa: Sfatul Parintilor

FOTO: thehairazor.com

În articolul

Primul pas catre o greutate ideala: gandeste ca o femeie slaba

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x