Proprietățile semințelor de struguri

Publicat pe 25.11.2015 la 11:45 Actualizat pe 25.11.2015 la 11:55

Un fruct atat de simplu si cu atat de multe beneficii pe care le aduce organismului- strugurele. Nu numai pulpa este cea care uimeste ci si semintele care consumate intr-o cantitate optima, ajuta la functionarea perfecta a celor mai importante sisteme ale noastre

Un fruct atât de simplu şi cu atât de multe beneficii pe care le aduce organismului- strugurele. Nu numai pulpă este cea care uimeşte ci şi seminţele care consumate într-o cantitate optimă, ajută la funcţionareaperfectă a celor mai importante sisteme ale noastre.



Diete-sănătoase.ro va informează care sunt proprietăţile seminţelor de struguri şi cât înseamnă o limita normală şi când se exagerează.



Pentru început trebuie să spunem că datorită proprietăţilor antioxidanţilor seminţele de struguri pot (cel puţin teoretic) să ajute în lupta cu diferite afecţiuni ale pielii- că şi o acnee inflamatoare, psoriasis, riduri premature şi alte câteva complicaţii mai serioase, că şi astmul, inflamaţii ale pacienţilor cu artrită şi câteva probleme ale vederii în general.



Antioxidanţi



Toate seminţele de struguri sunt bogate în flavonoide, precum acidul galic şi altele. Toate acestea sunt extraordinar de puternice când vine vorba de menţinerea în termeni a multe dintre sistemele organismului uman.

Antioxidanţii, după cum bine ştiţi deja, pot ajută la îmbunătăţirea sănătăţii în diferite moduri. Pot proteja organismul de îmbătrânirea prematură şi nu numai a pielii ci şi a inimii şi a altor organe.



Seminţe de struguri pentru umflături ale picioarelor, vene varicoase şi probleme cardiovasculare



Dacă suferi de vene varicoase, seminţele de struguri te pot ajută în tot acest proces, dacă eşti conştientă şi hotărâtă a începe un regim alimentar. Proantocianidinele din seminţe îmbunătăţesc circulaţiasangvină, fapt demonstrat, prin întărirea capilarelor, arterelor şi venelor. Un studiu recent a demonstrat că extractul acestora este capabil de reducerea inflamatiilor la nivelul membrelor inferioare cauzate destatul îndelungat în picioare.



Dar beneficiile vasculare par să se extindă când vine vorba de femeile ce suferă de asemenea afecţiuni. Numeroase cercetări au condus la evaluarea potenţialului beneficiu adus de seminţele de struguri însănătatea cardiovasculară, atât la animale cât şi la om, iar rezultatele au fost promiţătoare. De exemplu, reduce numărului atacurilor cardiovasculare, controlează tahicardia, protejează împotrivacardiotoxicitatii cauzate de consumul de droguri, reduce semnele apariţiei arteroslerozei şi reduce oxidarea nivelului colesterolului.



Proprietăţi anti-cancer


Cu toate că este puţin cam devreme pentru a trage concluzii privitoare la stoparea cancerului sau cel puţin a efectelor acestuia, unele studii au demonstrat şi au ajuns la concluzia că un consum regulat sau odietă echilibrată ce are la baza strugurii sau seminţele de struguri, ajută la micsoarea tumorilor şi la multiplicarea acestora.



Pierdere în greutate



Dacă încă nu sunteţi impresionate de beneficiile pe care le aduc acestea la nivelul sănătăţii, ce veţi spune de pierderea în greutatea? Este un motiv în plus, un motiv bine întemeiat pentru a mestecă seminţele de struguri. Enzimele se pun în mişcare, dau senzaţia de saţietate şi nu se mai cumulează grăsimi, în blocuri inestetice şi ajungeţi la greutatea şi corpul mult visat cu o dietă echilibrată şi bine pusă la punct.



Remediu natural împotriva depresiei



În 2010, o echipa internaţională de cercetători din Statele Unite ale Americii au publicat un studiu deosebit de interesant privitor la efectele strugurelui asupra sănătăţii mentale. Proantocianidinele au arătatun impact antidepresiv asupra şoarecilor de laborator, similar cu cel al antidepresivelor din farmacii.

În articolul

Proprietățile semințelor de struguri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x