Puterea mintii, cel mai bun medicament: femeia care a supravietuit cancerului fara tratament, dar cu mult optimism

Publicat pe 24.09.2013 la 14:47 Actualizat pe 24.09.2013 la 16:06

Ati auzit de vindecari uimitoare, peste noapte, dar si de persoane care s-au imbolnavit subit, desi au fost sanatoase tun o viata intreaga. Ce aveau in comun? Se lasau usor influentate de propriile ganduri.

Dr. Lisa Rankin a observat, de-a lungul carierei sale, ca unii pacienti incepeau sa se simta mai bine, desi nu actionasera in aceasta directie, in timp ce altii contau pe un fizic de exceptie, insa se simteau tot timpul rau: “Eram incapatanata si cinica. Refuzam sa cred lucrurile care nu puteau fi dovedite prin metode conventionale. Dar cand pacientii se simteau mai bine, desi din punct de vedere stiintific, nu ar fi trebuit sa se intample asta, am inceput sa ma intreb daca nu exista ceva mistic la mijloc”.

Astfel, Rankin a avut o revelatie. Poate corpul uman este facut sa se refaca de la sine, iar mintea controleaza acest proces. Pornind de la aceasta idee, doctorita a inceput sa adune cazuri medicale in care puterea mintii a actionat mai bine ca orice alt tratament. Asa a dat peste pacientii care au chelit in urma unei presupuse chimioterapii, cand de fapt fusesera tratati cu solutie salina.

In ciclul “vindecari miraculoase” intra si pacientul cu dubla personalitate, care era o zi diabetic, alta nu, iar analizele sale se schimbau in functie de persoana pe care o intruchipa. Tot aici se incadreaza femeia care si-a rupt gatul in doua locuri. A refuzat ajutorul medicilor, preferand indrumarea vraciului ei. Intr-o luna, era afara la jogging, ca si cum nimic nu se intamplase, povesteste Rankin.

Printre cazurile extraordinare stranse de medic de-a lungul timpului in cartea “Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself, se numara si barbatul paralizat care a mers din nou dupa ce s-a scaldat in apa de langa Lourdes (loc de pelerinaj catolic in Franta). Dr. Lisa isi aminteste si de femeia bolnava de cancer ovarian, in stagiul 4, care a refuzat sa creada ca sfarsitul este aproape, iar zece ani mai tarziu, incurajata de oamenii dragi, este inca in viata.

Nu este mai putin uimitor cazul barbatului cu arterele coronariene blocate, care a refuzat operatia pe cord, desi i s-a spus ca este cruciala. Omul a trait inca 20 de ani cu aceasta alegere, murind de batranete, la varsta de 92 de ani.

! Pentru a aduce aceste schimbari in viata ta, trebuie sa schimbi modul in care gandesti. Pune accent pe gandurile pozitive, inconjoara-te de iubire si veselie, iar efectele benefice se vor vedea.

Dr. Rankin a inteles cu adevarat morala descoperirilor sale dupa ce a ajuns la capatul puterilor.

La 32 de ani, doctorita trecuse prin doua casnicii esuate, lua tratament medicamentos pentru hipertensiune si i se descoperisera celule precanceroase in cervix. Se saturase de propria munca si nu mai facea fata responsabilitatile de sotie si mama. Apoi, lumea ei s-a naruit. Cu doua saptamani inainte de a naste, fratele ei a fost dus de urgenta la spital cu probleme grave la ficat, tatal a decedat, sotul si-a taiat doua degete cu fierastraul din neatentie si cainele a murit:

"Se spune ca atunci cand viata ta nu mai are sens, fie te aduni si cresti, fie iti creste o tumoare. Din fericire, eu am ales sa cresc".

Acum, dr. Lisa Rankin este autoare si speaker, convinsa ca puterea mintii este cel mai bun medicament.

foto: pinterest.com

În articolul

Puterea mintii, cel mai bun medicament: femeia care a supravietuit cancerului fara tratament, dar cu mult optimism

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x