Remedii naturale pentru tratarea candidozei

Publicat pe 19.02.2014 la 14:20 Actualizat pe 19.02.2014 la 15:41

Deși candidoza nu este o afecțiune gravă, ea este destul de supărătoare, iar atunci când nu este tratată deloc sau când tratamentul nu este dus la capăt, poate da naștere la alte complicații. Tratamentul timpuriu reduce disconfortul dar și reduce riscul ca infecția să se răspândească sau să se agraveze.

Deși candidoza nu este o afecțiune gravă, ea este destul de supărătoare, iar atunci când nu este tratată deloc sau când tratamentul nu este dus la capăt, poate da naștere la alte complicații. Tratamentul timpuriu reduce disconfortul dar și reduce riscul ca infecția să se răspândească sau să se agraveze. Află ce tratamente simple poți face chiar la tine acasă:

1. Usturoi

Usturoiul are un număr de compuși ce conțin sulfur, iar acest lucru îi conferă proprietăți antifungice care ajută în tratarea infecțiilor de tipul candida. Ideal este să incluzi usturoi în dieta zilnică și să mănânci în jur de 2-4 căței cruzi de usturoi pe zi. Atunci cqnd sunt striviți, efectele benefice sunt mai puternice. Dacă nu îți place usturoiul atunci poți opta pentru suplimente cu usturoi. Doza depinde de severitatea problemei, dar în general sunt recomandate 600-900 mg pe zi. Poți aplica și căței ușor striviți cu podul palmei pe zona afectată.

2. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un tratament eficient împotriva cabdidozei datorită acizilor grași pe care îi conține. Aceste grăsimi saturate au proprietăți antimicrobiene ce luptă împotriva ciupercii candida. Aplică ulei de cocos pe zona afectată de 3-4 ori pe zi. Poți folosi și un tampon intern îmbibat cu ulei. De asemenea, o idee bună este și să incluzi acest ulei în dietav ta. Începe cu o linguriță de ulei pe zi până ajungi la trei linguri pe zi.

3. Iaurt

Probioticele care se găsesc în iaurt, în special în cel care conține culturi vii sunt foarte eficiente în tratarea candidozei. Este important ca iaurtul de calitate să facă parte din dieta ta zilnică. Poți înmuia un tampon intern în iaurt. Apoi se introduce tamponul în vagin. Acest procedeu se efectuează de două ori pe zi până când infecția dispare.

4. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un remediu natural eficient datorită proprietăților sale antibacteriene. Pune câteva picături de ulei de ceai pe un tampon și introdu-l în vagin. Se lasă să acționeze timp de 4-6 ore. Apoi se introduce unul nou și tot așa.

5. Oțetul de mere

Oțetul de mere este considerat benefit în tratarea candidozei pentru că ajută la restabilirea echlibrului pH-ului. Adaugă o lingură de oțet de mere de calitate într-un pahar cu apă. Beau cu înghițituri mici înainte de masa principală. Bea în fiecare zi acest amestec până când scapi de candidoză. Simptomele se pot înrăutăți în primele zile, dar apoi vei vedea îmbunătățirile. Poți face și bai de șezut dacă adaugi o cană de oțet la o cadă cu apă. Stai în apă timp de 15 minute. Repetă acest lucru timp de câteva zile.

Foto: hepta.ro


În articolul

Remedii naturale pentru tratarea candidozei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x