Retenția de apă - tratamente naturale pentru a scăpa de ea

Publicat pe 26.02.2014 la 09:20 Actualizat pe 26.02.2014 la 10:31

Simți de multe ori că ești balonat sau că picioarele îți sunt atât de umflate că abia te poți încălța? Cel mai probabil suferi de retenție de apă, ceea ce înseamnă că există o acumulare excesivă de fluide în țesuturile corpului. Apare în mod frecvent în zona picioarelor, dar poate afecta și alte părți ale corpului.

Simți de multe ori că ești balonat sau că picioarele îți sunt atât de umflate că abia te poți încălța? Cel mai probabil suferi de retenție de apă, ceea ce înseamnă că există o acumulare excesivă de fluide în țesuturile corpului. Apare în mod frecvent în zona picioarelor, dar poate afecta și alte părți ale corpului.

Poate fi cauzată de factori cum ar fi un consum ridicat de sodium, circulația proastă, lipsa de mișcare, deficiența de vitamine, stresul și așa mai departe. Retenția de apă duce de obicei la balonare și la un aspect pufos al zonei afectate. Poate duce la articulații înțepenite, schimbări în greutate, dar și la o tensiune arterială crescută.

1. Păpădia

Păpădia are efect diuretic, ceea ce o face o soluție ideală pentru înlăturarea excesului de apă din corp. Are un conținut ridicat de potasiu, ce ajută la reducerea nivelului de sodiu din corp. Mai mult, fiind bogată în magneziu, eeste ideală pentru înlăturarea balonării pre-menstruale.

Amestecă o linguriță de păpădii uscate într-o cană cu apă fierbinte și lasă-le să se infuzeze timp de 10 minute. Apoi strecoară și bea acest ceai de trei ori pe zi.

Poți folosi și suplimente de păpădie (500mg, între 1-3 ori pe zi). Înainte de a începe orice remediu de genul ceai de păpădie, consultă medicul pentru a te asigura că nu interferează cu alte medicamente.

2. Pătrunjel

Ca păpădia, pătrunjelu are proprietăți diuretice.

Fă un ceai de pătrunjel amestecând două linguri de pătrunjel uscat într-o cană cu apă clocotită. Lasă-l la infuzat timp de 10 minute, apoi strecoară. Bea acest amestec de trei ori pe zi. Poți opta și pentru un amestec de suc de pătrunjel proaspăt și suc de lămâie.

3. Suc de lămâie

Sucul de lămâie ajută la eliminarea fluidelor în exces și a toxinelor din organism.

Amestecă două linguri de suc de lămâie într-o cană de apă caldă. Poți îndulci amestecul cu miere. Bea această soluție. Continuă să folosești acest remediu o dată pe zi, timp de căteva zile, până când vezi îmbunătățiri.

4. Semințe de chimen

Studiile arată că semințele de chimen ajută la eliminarea sodiului și a apei din rinichi. Totodată previne acumularea de toxine în organism, ajută la digestie și la eliminarea gazelor.

Se amestecă o lingură de semințe de fenel într-o cană cu apă fierbinte. Se acoperă și se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se bea acest ceai de 3 ori pe zi până când se observă îmbunătățiri.

5. Ceapa

Ceapa are proprietăți diuretice și ajută la curățarea sângelui. Tot ea previne apariția pietrelor la rinichi. Fierbe câteva cepe crude în patru căni de apă. Sărează după gust și strecoară soluția. Bea 2-3 căni pe zi timp de câteva zile.

Un alt lucru care te pot ajuta este consumul de alimente diuretice cum ar fi: varza, castraveții, măcrișul, țelina, bananele, ananasul și pepenele roșu. De asemenea, bea suficientă apă în timpul zilei, limitează consumul de sare, bea mai puțin alcool și fă exerciții în mod regulat.

Foto: hepta.ro


În articolul

Retenția de apă - tratamente naturale pentru a scăpa de ea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x